Populære sporter
All sport
Vis alt

Vingegaard beholder solid ledelse – optimistisk Pogacar har fortsatt troen

Joakim Opphus

Oppdatert 20/07/2022 klokken 17:36 GMT+2

Pogacar vant sin fjerde etappeseier i årets tour, men han klarte ikke å hentet inn mer en fire sekunder på dagens 17. etappe til Jonas Vingegaard.

Se avslutningen: Pogacar sterkest opp til Peyragudes

Saken oppdateres!
Andreas Leknessund prøvde seg og imponerte stort på den 17. etappen av Tour de France.
Tromsøværingen ledet rittet på nest siste stigning, men da Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard kom opp til 23-åringen, måtte han bare slippe seg ned for å hjelpe sin kaptein, Romain Bardet.
Pogacar og Vingegaard gjorde opp om etappeseieren på etappen da resten av sammenlagtsrytterne slapp en etter en.
Opp de vannvittig bratte siste meterne opp til målstreken var det Pogacar som tok seieren, men tok ingen sekunder utenom de fire bonussekundene på mannen i den gule trøya.
– Å ta etappeseieren med bare fire mann er utrolig. Vi kunne ikke gjort mer i dag med tanke på hvor mange vi er igjen. Vi får se i morgen, da er den en ny dag, sier Pogacar i seiersintervjuet.
Pogacar har 2:18 opp til Vingegaard før morgendagens siste fjelletappen i Touren til Hautacam. Sloveneren har fortsatt tro på at han kan vinne tilbake den gule trøya.
– Ja, jeg er optimistisk. Jeg tror morgendagen er en enda tøffere etappe, og vi kan prøve igjen.

– Hadde lyst

Leknessund kom inn til en 26. plass over ni minutter bak Pogacar og innrømmer at
– Det er veldig spesielt. Vi hadde lyst til å prøve å gå litt for det i dag. Jeg følte meg veldig bra og så at det ble en liten luke der. Det var gøy og jeg så at det ble litt kaos baki der. Så var det gøy å kunne hjelpe Bardet. Uansett resultat var det en veldig morsom dag på sykkel, sa Leknessund til TV 2 etter løpet.
Han innrømmer også at det fristet å gå for egne sjanser.
– Jeg hadde jo lyst, men likevel, det var ganske klart med Bardet ikke så langt bak, at det er en selvfølge at jeg skal vente.

Bjerg-sprengning

Ikke før rytterne startet på dagens første stigning, 1. kategorien Col d'Aspin, 50 kilometer ut i etappen ble dagens brudd etablert.
Duoen Thibaut Pinot og Alexey Lutsenko passerte toppen sammen foran en større gruppe som jaktet bak. I den gruppen satt Andreas Leknessund, som fortsetter å imponere stort i sin Grand Tour-debut.
Opp Aspin angrep også niendemann i sammendraget Romain Bardet fra feltet og prøvde å kjøre seg opp til dagens brudd.
Etter en kort utforkjøring var rett opp på neste fjell. Andrekategoristigningen Hourquette d'Ancizan var ikke av de lengste eller bratteste fjellene, men UAE med Mikkel Bjerg satte opp et høyt tempo opp stigningen og sprengte feltet.
En som ikke klarte å henge med på tempoet som Bjerg satte var Ineos-duoen Adam Yates og Thomas Pidcock som lå på henholdsvis sjetteplass og tiendeplass i sammendraget.
Også David Gaudu (femteplass) slet på halen av favorittgruppa, men klarte å henge seg på over toppen.
– Det var en mektig demonstrasjon av beinhardt hjelperytter-arbeid opp denne stigningen, signert Mikkel Bjerg, sa Discoverys kommentator Theis Magelssen.

Leken Leknessund

Men så opp Col de Val Louron-Azet var det dags for Andreas Leknessund. Tromsøværingen angrep tidlig i bakken og hentet inn Pinot og Lutsenko.
23-åringen har hatt noen tøffe dager. Han sykler touren i sorg etter han mistet en nær venn for noen dager siden.
– Det har vært veldig vanskelig de siste dagene. Jeg er her i Tour de France, og fysisk sett har jeg mine beste dager på sykkel. Samtidig har ting vært veldig vanskelig, sa han til TV 2 før dagens etappe.
Nordmannen viste en utrolig kjørestyrke opp stigningen, men UAEs Brandon McNulty, i fraværet av Rafa Majka, satte et høyt tempo opp stigningen. Amerikaneren sprengte nok en gang feltet til bare Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard satt på hjul.
Trioen kjørte seg opp til Leknessund, og da fikk nordmannen beskjed om å spille seg ned til kaptein Bardet. Selv om det virket som han hadde mer en nok krefter til på følge Pogacar og Vingegaard.
– Han er på et så høyt nivå når han er i form, Leknessund, og det viser han i dag, sier Discoverys ekspert Henrik Evensen om tromsæværingens sterke prestasjon på etappen.

Duellen

McNultys tempo hadde som nevnt kvittet seg med alle. Bare Vingegaard klarte å følge UAE og Pogacar. Nario Quintana slapp tidlig det sammen gjorde Gaudu. Geraint Thomas satt med litt lenger, men også han måtte si takk og farvel.
Over toppen kom dagens første angrep fra Pogacar på Vingegaard, men dansken hang seg med.
Opp dagens siste stigning opp til Peyragudes var det spådd en skikkelig duell mellom Pogacar og Vingegaard.
Men Pogacar-angrepet som alle ventet kom ikke før det gjensto 300 meter igjen av etappen. Opp den seige avslutningen var de to superrytterne like gode og det skilte ingen sekunder mellom de to i mål.
Pogacar tok derimot fire bonussekunder mer for seieren og er dermed nå 2:18 bak dansken i sammendraget.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame