Før Mark Cavendish stilte til start i årets Giro d'Italia fortalte han åpenhjertig om frykten for at han ikke skulle få ta rekorden for flest etappeseiere i Tour de France. Grunnen: Quick-Step Alpha Vinyls andre spurtkanon Fabio Jakobsen.
– Det som skremmer meg med en slik konkurranse er at det skapes friksjon mellom oss. Jeg føler meg bra og ønsker å vinne femti etapper i Tour de France, sa Cavendish før årets Giro d'Italia.
Tour de France
Offensiv Bystrøm viste seg fram foran dansk folkehav
20 TIMER SIDEN
37-åringen tangerte i fjor Eddy Merckx sin rekord med 34 etappeseire i Tour de France, og i år var målet å overta tronen alene som den mestvinnende i rittet.
Drøye to uker før Le Grand Depart heller lagets leder Patrick Lefevre kaldt vann i de rekordjagende årene til Cavendish.
– Det er ingen hemmelighet at vi skal spurte i Touren med Fabio Jakobsen. I fjor stod det mellom Bennett og Cavendish, og det var sistnevnte som dro til Touren. Jeg snakket med Mark i den siste helgen av Giroen hvor han sa at han er proff, og vil være klar til siste dag, skriver Lefevre i sin faste spalte i Wieleflits.
I klartekst sier han med andre ord at hollandske Fabio Jakobsen er lagets førstevalg til sommerens Tour de France.
LES OGSÅ: Leknessund høyaktuell for sommerens Tour de France

Elleve aktuelle ryttere

Lefevre skriver videre at Jakobsen trenger et sprinttog, og for dem som kunne tenke seg at Cavendish kunne bli en del av det toget kommer det dårlig nytt fra den belgiske lagsjefen.
– Inntil videre er Mørkøv best i verden i den rollen. Yves Lampaert og/eller Florian Sénéchal har sin plass i toget. I tillegg må man i et sprintlag kontrollere løpet, og da trenger man ryttere som Tim Declercq eller Josef Cerny, forklarer Lefevre videre.
I tillegg virker det på Lefevre sine uttalelser som at tempospesialistene Kasper Asgreen og Remi Cavagna får plass på laget. Da er minst seks ryttere tatt ut, kanskje også syv om de tar med både Lampaert og Sénéchal. Da gjenstår det 1-2 plasser på laget til Quick-Step Alpha Vinyl.
En av de to plassene går til Julian Alaphilippe hvis han finner form innen rittstart. Den regjerende verdensmesteren har ikke vært på startstreken siden han falt og skadet seg i Liège-Bastogne-Liège i slutten av april. Fallet i Ardenner-klassikeren endte med to brukkede ribben, brudd i skulderbladet og blødning i brysthulen. Men i slutten av mai startet 30-åringen opptreningen, og til VeloNews var franskmannen positiv til å kunne stille til start i København 1. juli.
– Hvis alt fortsetter slik som den har gjort er Tour de France fremdeles mulig. Det er mitt fokus nå, sa Alaphilippe den gang.
Lefevre trekker også frem Mattia Cattaneo og Dries Devenyns som to aktuelle kandidater til laget. Cattaneo endte på tolvteplass i fjorårets Tour de France, og vil være en viktig mann for Alaphilippe i fjellene.
Tour de France
Nordmann involvert i velt: – Mange ryttere i bakken!
20 TIMER SIDEN
Tour de France
I tårer etter sjokkseier: – Noe jeg aldri kunne ha drømt om
I GÅR PÅ 17:09