Populære sporter
All sport
Vis alt

Tror ikke på noen lagkonflikt: – Han er den klare lederen

Andreas Hopen

Publisert 01/07/2022 klokken 08:25 GMT+2

To av favorittene til å komme topp tre i Tour de France sykler for samme lag. Det kan by på interne stridigheter - men Discoverys sykkelekspert tror ikke noe på det.

Primoz Roglic og Jonas Vingegaard

Foto: Getty Images

Forrige Tour de France syklet Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) inn til andreplass sammenlagt i Tour de France bak Tadej Pogacar etter at Vingegaards kaptein Primoz Roglic måtte bryte foran den niende etappen.
Året før var det Roglic selv som ble nummer to bak landsmann Pogacar, og i år står nok en gang Roglic og Vingegaard på startstreken sammen på et kruttsterkt Jumbo-Visma-lag.
Den konstellasjonen er kanskje den sterkeste siden Bradley Wiggins og Chris Froome kjørte sammen under Tour de France i 2012, den gang med Wiggins som kaptein og senere sammenlagtvinner, men på den ellevte etappen slo konstellasjonen sprekker på direkte tv. Froome rykket fra gulkledde Wiggins på etappen og det oppstod en feide mellom britene, som senere fikk navnet «Wag War». Et navn tatt fra at de to lagkameratenes respektive koner hamret løs på hverandre på sosiale medier.
I fjor sa Sir. Bradley Wiggins at han angrer på feiden mot senere fire ganger vinner av Tour de France, Chris Froome. På spørsmål om noe slikt kan skje i Jumbo-Visma svarer han følgende.
– Det gjenstår å se, men basert på resultater, respekt og personlighet er Roglic den klare lederen. Haner veldig godt likt, og vinner alle løp han er med i, sier Sir. Bradley Wiggins til Discovery.
Skulle det vise seg at Roglic ikke holder samme nivå som Vingegaard tror ikke Wiggins at det vil føre til noen konflikt.
– Hvis det viser seg at Vingegaard er sterkere, så tror jeg Roglic er førstemann til å si: Kjør, Vingegaard. Den tror jeg de behandler godt internt. Laget er veldrevet, og det virker å være et lag med venner, sier Wiggins.
Det så man på den åttende etappen i Criterium du Dauhpiné. Da rykket Jumbo-Visma-duoen fra resten av favorittene, og Roglic lot Vingegaard krysse mållinjen først, mens Roglic selv tok den gule trøyen.

Har blitt Team Sky

Wiggins plukker ut Ben O'Connor (AG2R) og hans gamle lagkamerat Geraint Thomas (Ineos) som outsidere som kan utfordre trioen. Han spår likevel en intens duell mellom Roglic og Pogacar som Vingegaard og Jubmo-Visma kan utnytte.
– Det kommer til å bli litt katt-og-mus lek mellom Roglic og Pogacar, og da kan Vingegaard snike seg avgårde mens de ser på hverandre. At Vingegaard har bevist at han er en topp rytter i Grand Tours må Jumbo-Visma utnytte, mener Wiggins.
Han forklarer også at det er klare forskjeller på lagene til de to slovenerne.
– Jumbo-Visma er det sterkeste laget av de to. De er det laget som Team Sky (nå Ineos) var før. Det kan føre til at Pogacar blir isolert, og da blir det spennende å se hva som skjer, sier Wiggins.
De to siste utgavene av Tour de France har Pogacar gjort rent bord. I 2020 overrasket han alle med å knuse Roglic på den avgjørende tempoen, og i fjorårets utgave var han best gjennom samtlige tre uker. Også i år ser han ut som en hard nøtt å knekke.
– Vi vet ikke noe om Pogacars svakheter, for han har ikke vist noen. Dukker han opp i København slik som han har sett ut denne sesongen så går han for nummer tre på rad, spår Wiggins.
Tour de France starter 1. juli i København.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame