For Sven Erik Bystrøm fra Intermarché - Wanty stakk tidlig i brudd, og til tross for at han noen titalls kilometer fra mål måtte slippe hovedfeltet forbi seg, ble rogalendingen kåret til dagens mest offensive rytter.
Det ble derimot en svært dramatisk 2. etappe i Tour de France.
Tour de France
Derfor spilte Manchester United-sjefen en viktig rolle for Tour de France-vinneren
29/07/2022 PÅ 11:00
I forkant av etappen var en av de store snakkisene den 1,8 mil lange Storebælt-broen, hvor det var forventet at den enorme sidevinden kunne skape drama. Og det tok ikke lang tid før man fikk en velt. En av rytterne som falt i asfalten, var Yves Lampaert i gul ledertrøye. Det var heldigvis ikke et alvorlig velt, men Quick-Step-rytteren måtte bruke mye krefter på å hente seg opp i hovedfeltet igjen.

Nordmann involvert i velt: – Mange ryttere i bakken!

Alexander Kristoff ble beste nordmann som nummer 11. Slik endte topp fem:
1. Fabio Jakobsen
2. Wout van Aert
3. Mads Pedersen
4. Danny van Poppel
5. Jasper Philipsen
– Dette var formidabelt. Det har vært en vanvittig reise, og jeg ønsker å takke alle de som har hjulpet meg på veien og her jeg er nå. Jeg koser meg fortsatt med sykkel. Det er dette jeg har drømt om, sa en svært fornøyd Jakobsen i seiersintervjuet, og sikter til hendelsen i august 2020 da han havnet i koma under avslutningen av en etappe i Polen Rundt.
Wout van Aert tar over den gule ledertrøyen, etter å ha plukket med seg nok bonuspoeng gjennom etappen.
Touren runder av ferden i Danmark søndag. Da skal rytterne gjennom en 182 kilometer lang etappe fra Vejle til Sønderborg. Dagen etter går med til hvile og reise til Frankrike. Morgendagens etappe ser du selvfølgelig på discovery+.
(Eurosport/NTB)
Tour de France
Power of Sport: Den helt spesielle duellen mellom Pogačar og Vingegaard
28/07/2022 PÅ 07:23
Tour de France
Se spurten på Champs-Élysées
24/07/2022 PÅ 19:52