Populære sporter
All sport
Vis alt

Offensiv Bystrøm viste seg fram foran dansk folkehav

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 02/07/2022 klokken 17:31 GMT+2

Den 2. etappen av Tour de France bød på en aldri så liten dansk folkefest og en nordmann som virkelig fikk vist seg fram i front. Seieren gikk til nederlandske Fabio Jakobsen.

Sven Erik Bystrøm.

Foto: Getty Images

For Sven Erik Bystrøm fra Intermarché - Wanty stakk tidlig i brudd, og til tross for at han noen titalls kilometer fra mål måtte slippe hovedfeltet forbi seg, ble rogalendingen kåret til dagens mest offensive rytter.
Det ble derimot en svært dramatisk 2. etappe i Tour de France.
I forkant av etappen var en av de store snakkisene den 1,8 mil lange Storebælt-broen, hvor det var forventet at den enorme sidevinden kunne skape drama. Og det tok ikke lang tid før man fikk en velt. En av rytterne som falt i asfalten, var Yves Lampaert i gul ledertrøye. Det var heldigvis ikke et alvorlig velt, men Quick-Step-rytteren måtte bruke mye krefter på å hente seg opp i hovedfeltet igjen.
picture

Nordmann involvert i velt: – Mange ryttere i bakken!

Alexander Kristoff ble beste nordmann som nummer 11. Slik endte topp fem:
1. Fabio Jakobsen
2. Wout van Aert
3. Mads Pedersen
4. Danny van Poppel
5. Jasper Philipsen
– Dette var formidabelt. Det har vært en vanvittig reise, og jeg ønsker å takke alle de som har hjulpet meg på veien og her jeg er nå. Jeg koser meg fortsatt med sykkel. Det er dette jeg har drømt om, sa en svært fornøyd Jakobsen i seiersintervjuet, og sikter til hendelsen i august 2020 da han havnet i koma under avslutningen av en etappe i Polen Rundt.
Wout van Aert tar over den gule ledertrøyen, etter å ha plukket med seg nok bonuspoeng gjennom etappen.
Touren runder av ferden i Danmark søndag. Da skal rytterne gjennom en 182 kilometer lang etappe fra Vejle til Sønderborg. Dagen etter går med til hvile og reise til Frankrike. Morgendagens etappe ser du selvfølgelig på discovery+.
(Eurosport/NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame