– Vi bekrefter at Søren Kragh Andersen og DSM går hver sin vei etter sesongen, melder laget til Velonews.
Dansken har vært en del av DSM i syv sesonger, og han imponerte stort med to etappeseiere i Tour de France i 2020. Både på den fjortende og nittende etappen kom han alene til mål etter å ha rykket fra bruddet på en kupert etappe.
Torsdag skal DSM presentere årets Tour de France-lag. Det blir uten 27-åringen.
Tour de France
I tårer etter sjokkseier: – Noe jeg aldri kunne ha drømt om
6 TIMER SIDEN
– Vi har tidligere sett hvor viktig det er å ha et dedikert lag til våre største mål. Laget vi har valgt er motiverte mot samme mål. Vi har fortsatt ambisjoner med Søren og han vil få et godt rittprogram videre, fortsetter laget.
Årets Tour de France starter i Danmark. Både Michael Valgren og Magnus Cort (EF-Education EasyPost) er forventet å stille til start der av lokale innslag, sammen med Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) og Andreas Kron (Lotto Soudal) som allerede er bekreftet til start.
Kragh Andersen er en allsidig rytter som kan vinne spurter fra mindre grupper, god i bakker, samt brukbar på tempo- og brostein. Det er ikke bekreftet hvor han sykler i 2023, men Alpecin-Fenix skal være ledende i jakten.
– Vi har kost oss med syv suksessfulle år sammen med Søren og ønsker han alt godt i fremtiden, fortsetter laget.
Romain Bardet er allerede presentert som Team DSM sin kaptein i årets Tour de France. Andreas Leknessund lå godt an til å få plass på laget, men etter at nordmannen fikk COVID-19 underveis i Sveits rundt er det usikkert om han får plass når Tour de France starter 1. juli.
Tour de France
Yves Lampaert slo verdenseliten på åpningsetappen
6 TIMER SIDEN
Tour de France
Passerer på bestetid – så går det galt
7 TIMER SIDEN