Mark Cavendish har vært i en egen klasse i spurtetappene så langt i årets ritt. Med sine fire seire var det ventet at han skulle være med og kjempe om etappeseieren også på velkjente Champs-Élysées.
Der kom han derimot til kort. Han hadde muligheten til å passere Eddy Merckx' 34 etappeseire, men Wout van Aert ville det annerledes. Han stakk av med seieren og ødela dermed festen for Cavendish.
Det ble som ventet brudd, men det ble – som vanlig – hentet inn igjen helt på slutten. Da var det duket for spurtoppgjør der Van Aert som nevnt stakk av med seieren. Den belgiske mesteren ble trukket frem av Mike Teunissen, med Mark Cavendish på hjul, men briten kom seg ikke forbi den belgiske multikunstneren.
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 PÅ 10:40
Det betyr at Wout Van Aert har vunnet én fjelletappe, en tempoetappe og en spurtetappe i samme Tour de France.
Cavendish og Deceuninck-Quick Step kan imidlertid se tilbake på en meget godt ritt. Før rittet var det ikke ventet at Cavendish skulle være med, men en skade på storspurteren Sam Bennett frigjorde plass til veteranen. Han overrasket alle da han tok sin første seier på den fjerde etappen av årets ritt.
Han tok deretter seirene på etappe nummer seks, ti og tretten. Han vant den grønne spurttrøya, selv om det ikke ble noe rekord i år.
(©NTB)
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 PÅ 13:47
Tour de France
Belgisk multikunstner vant Tour de France-tempoen
17/07/2021 PÅ 16:02