Populære sporter
All sport
Vis alt

Wout van Aert snøt Mark Cavendish for rekorden i Tour de France– vant på Champs-Élysées

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 18/07/2021 klokken 19:32 GMT+2

Det var knyttet spenning til om Mark Cavendish skulle gå forbi Eddy Merckx sine 34 etappeseire på siste etappe. Det skjedde ikke da van Aert vant.

Wout van Aert med sin tredje etappeseier i Tour de France.

Foto: Getty Images

Mark Cavendish har vært i en egen klasse i spurtetappene så langt i årets ritt. Med sine fire seire var det ventet at han skulle være med og kjempe om etappeseieren også på velkjente Champs-Élysées.
Der kom han derimot til kort. Han hadde muligheten til å passere Eddy Merckx' 34 etappeseire, men Wout van Aert ville det annerledes. Han stakk av med seieren og ødela dermed festen for Cavendish.
Det ble som ventet brudd, men det ble – som vanlig – hentet inn igjen helt på slutten. Da var det duket for spurtoppgjør der Van Aert som nevnt stakk av med seieren. Den belgiske mesteren ble trukket frem av Mike Teunissen, med Mark Cavendish på hjul, men briten kom seg ikke forbi den belgiske multikunstneren.
Det betyr at Wout Van Aert har vunnet én fjelletappe, en tempoetappe og en spurtetappe i samme Tour de France.
Cavendish og Deceuninck-Quick Step kan imidlertid se tilbake på en meget godt ritt. Før rittet var det ikke ventet at Cavendish skulle være med, men en skade på storspurteren Sam Bennett frigjorde plass til veteranen. Han overrasket alle da han tok sin første seier på den fjerde etappen av årets ritt.
Han tok deretter seirene på etappe nummer seks, ti og tretten. Han vant den grønne spurttrøya, selv om det ikke ble noe rekord i år.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame