– Det er utrolig å kunne vinne igjen. Jeg er superglad. Det var en knallhard dag, der det tok 80-90 kilometer før bruddet fikk gå. Det var en fin gruppe, med mange gode ryttere, men vi samarbeidet ikke så bra. Noen tok ikke sin tørn i front, og jeg følte meg bra, så da tenkte jeg «hvorfor ikke», sa Mollema til arrangøren etter målgang.
Mollema var en del av det som etter hvert ble etappens 14 mann store brudd. Den besto av sterke navn som Martin og Michael Woods, men ingen fulgte da nederlenderen gikk til. Han opparbeidet seg etter hvert over halvannet minutt. Selv om avstanden ble noe forminsket, holdt 34-åringen over den tredje og siste 2.-kategorien og holdt hele veien inn.
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 PÅ 10:40
– Jeg hadde selvtillit på at jeg kunne sykle alene i front lenge. Da jeg hadde halvannet minutt visste jeg at jeg hadde gode muligheter, sa Mollema.

Martin avanserte

Patrick Konrad og Sergio Higuita tok 2.- og 3.-plassen etter å ha spurtslått Mattia Cattaneo og Woods i den nærmeste forfølgergruppen et drøyt minutt etter at Mollema syklet i mål.
Like etter der kom gruppen med franske Martin inn. De var 1.28 minutter bak Mollema, mens hovedfeltet krysset målstreken 6.52 minutter bak. Dermed er Martin ny 2.-mann i sammendraget., riktignok 4.04 minutter bak ledende Tadej Pogacar.
Den 14 mann store gruppa Mollema rykket fra ble etablert etter lang og hard kamp om å komme seg med i dagens brudd. For mange lag og ryttere var lørdagens etappe, som var av det kuperte slaget, men uten de store stigningene, en av få gjenstående muligheter i årets tour.

Tøff dag

Mens det ofte på en slik etappe ville etablert seg en gruppe på opp mot 20 mann, der de fleste av lagene som ønsket det fikk med minst en rytter, skjedde ikke det lørdag. I stedet ble det en lang og intens kamp gjennom store deler av etappen.
Bruddet ble etter hvert etablert, men fordi det omfattet Martin, som lå kun 9.29 minutter bak Tadej Pogacar før etappen, fikk gruppa aldri den store luken, som ofte er tilfelle på slike etapper.
Det førte til at mange som hadde håpet på en roligere dag på den franske landeveien, nok fikk en tøffere dag enn ventet. Søndag venter nemlig en tøff etappe i Pyreneene på vei til Andorra la Vella.
(©NTB)
Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 PÅ 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 PÅ 13:47