Etappe 13 Nîmes - Carcasonne 220 km
Den trettende etappen starter hvor den tolvte startet, i Nîmes. På torsdagens etappe gikk bruddet inn, og Nils Politt (Bora Hansgrohe) kunne juble for lagets første seier i årets ritt.
Fredagens etappe ligner veldig på den foregående, og det har ikke blitt massespurt med Carcassone som målby de siste tre gangene Toru de France-feltet har avsluttet en etappe i byen.
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 KLOKKEN 10:40
Spurterne ble tilsynelatende snytt for et nytt oppgjør i Nîmes, da Deucuninck Quickstep lot bruddet gå. Discoverys sykkelekspert tror ikke det belgiske storlaget lar muligheten gå fra seg i dag.
– Det er den siste flate etappen før ny hviledag, og den sjansen lar ikke Deucuninck Quickstep gå i fr aseg. I dag skal det spurtes for Cavendish på ny, og det eneste som kan hindre det, er vinden, spår Evensen.
Dog ser det ikke ut som at vinden er sterk nok til at det blir sidevindskjøring, slik man så på starten av torsdagens etappen.
Evensen tror det ender med at Cavendish tar nok et steg mot rekorden.
– Det er vanskelig å ikke peke på Cavendish. At han skulle ta tre etappeseire, og være favoritt på flere hadde jeg ikke trodd, men nå er vi her. Han har det beste laget, og han er den raskeste. Han er den soleklare favoritten, forklarer Evensen.
Her er Evensens favorittliste.
**** Mark Cavendish (Deucuninck Quickstep)
*** Jasper Philipsen (Alpecin Fenix)
** Wout Van Aert (Jumbo Visma), Nacer Bouhanni (Arkea Samsic)
* Michael Matthews (Team BikeExchange), Cees Bol (Team DSM), Danny Van Poppel (Intermarché Wanty-Gobert), Boy Van Poppel (Intermaché Wanty-Gobert) Christophe Laporte (Cofidis), Anthony Turgis (Direct Énergie)
Den tidligere spurteren tror Alpecin Fenix sin spurter er den nærmeste utfordreren.
– Jasper Philipsen har vært nære noen ganger nå. Han har ikke like god støtte som Cavendish, men treffer han riktig på oppløpet er han kapabel til å runde den britiske veteranen, mener Evensen.
Feltet skal klatre over to tusen høydemeter i dag, omtrent like mye som på torsdagens etappe. Hvis det blir kjørt hardt, utelukker ikke Evensen noen av de mer klatresterke spurterne.
– Løypa kan passe til Van Aert, Matthews og Laporte. Men da er de avhengige av at lagene samarbeider godt, og klarer å kjøre av de to raskeste gutta. Etappen er lang, og jeg tror ikke de klarer å samle seg rundt det felles målet, spår Evensen.
** Wout Van Aert: Et godt tips i dag. Hatt god hjelp i Mike Teunissen, og viste for noen dager siden at han er å regne med i spurtene fremover.
** Nacer Bouhanni har to tredjeplasser, en andreplass og en fjerdeplass på tidligere spurtetapper. Han ligger og lurer rett bak de aller raskeste. Det må være frustrerende, men det er ikke tvil om at han er i form. Avhengig av litt flyt, men treffer han med opptrekket og får fri bane er han å regne med.
* Michael Matthews: Kommer til å prøve, men er ikke rask nok i samlet felt.
* Cees Bol: Har vært OK i spurtene til nå. Hva DSM driver med i år er ikke lett å si, men Cees kan kjempe topp 3 på en god dag.
* Van Poppel: Brødrene Van Poppel er outsidere, men de vil jobbe sammen for å få én av dem inn i teten på oppløpet.
* Christophe Laporte: Kan bli topp ti, men er ikke rask nok til å slå de over på listen her.
* Anthony Turgis: Skal trolig spurte i dag, etter Edvalds seige dag i bruddet på gårsdagens etappe. Vi får se hvordan det går. Jeg har ikke helt troen, men rarere ting har skjedd enn at Turgis plutselig får til noe.
Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 KLOKKEN 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 KLOKKEN 13:47