Etappe 8 Oyonnax - Le Grand-Bornard 150km

Tour de France-feltet starter lørdag på uke to, og feltet har nådd alpene til årets første fjelletappe. Første dag i fjellene er alltid spennende, og kan gi store utslag. Klatrerne har til nå gjemt seg bort i feltet, og skal for første gang i år kjenne litt på hvor gode de faktisk er. Det kan ofte bety defensiv sykling, men i dag tror Henrik Evensen det blir litt av.
Etappen starter i motbakke, og det betyr gjerne et sterkt brudd. Men med situasjonen i sammendraget får vi kanskje et sterkere brudd enn normalt.
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 PÅ 10:40
– Forhåpentligvis slenger Movistar og Ineos seg med i bruddet for å isolere Tadej Pogacar (UAE Emirates). Han var litt heldig i går, på tross av at vi så at han ble ganske isolert.
Den syvende etappen var årets lengste, og skapte mye spenning med et brudd som telte over tyve ryttere, deriblant den gule trøya. Evensen påpeker at det kan bli en nedtur med den i bakhodet.
– Det kan bli et antiklimaks uten like etter gårsdagens kraftanstrengelse, men denne uvissheten er jo syklingens magi, sier Evensen.
Dagens vinnertips er basert på ryttere som kan vinne både fra brudd og fra hovedfeltet, og som er sannsynlig til å ville ofre litt i dag for å ta etappeseieren i Le Grand-Bornard.
En av de er lagkamerat med gårsdagens vinner Matej Mohoric (Bahrain Victorious).
Pelle Bilbao er et long shot, og det er kanskje for mye å be om med back to back Bahrain-seier, men jeg går all inn Pello i dag. Med Haig ute er det fritt frem, og med litt Champgane i blodet fra gårsdagens middag kan dette gå for den utforsterke spanjolen, sier Evensen.
Her er dagens favoritter (forklaring til listen kommer lenger ned)
**** Pelle Bilbao (Bahrain Victorious)
*** Ritchie Porte (Ineos Grenadiers), Miguel Angel Lopez (Astana)
** Michael Woods (Israel Start-Up Nation), Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), Ion Izagirre (Astana)
* Sepp Kuss (Jumbo Visma), Tadej Pogacar (UAE Emirates), Jonas Vingegaard (Jumbo Visma), Aleksey Lutsenko (Astana), Pierre Latour (Team TotalEnergies), Julian Alaphilippe (Deucuninck Quickstep).
Evensen tror de store utfordrerene kommer fra Ineos og Astana.
– Ineos viste i går at de har endret retning. Fra kynisk kontrollerende sykling til angrep og herjing. Selvsagt fordi Thomas sliter og de må finne på noe nytt, men de så også hvor mye skade de kan gjøre ved å kjøre på denne måten. Kan Ritchie Porte hive seg med i et tidlig brudd? Da kan alt skje sier Evensen.
I tillegg tror han denne etappen vil passe godt til Astanas colombianer.
– Supermann Lopez ligger langt bak i sammendraget Trenger jeg si mer?
** Michael Woods: Hvis ikke Woods sitter i dagens brudd skjønner jeg ingenting. 30 minutter bak i sammendraget og etappefokus herfra til Paris. Han må gå.
** Richard Carapaz: Det var herlig å se Carapaz angripe mot slutten i går. Jeg gir ham en sjanse basert på den angrepsviljen han viste i går. Han får neppe gå lett i dag, men samler det seg i de siste bakkene vil jeg tro han sitter der. Carapaz lar ikke en etappeseier i Tour de France gå fra seg.
** Ion Izagirre: Spanjolen var bra i Dauphiné, og trives godt når det er litt kaos ute på veien. Etappen i dag kan passe han godt.
* Sepp Kuss, Jonas Vingegaard: Jumbo Visma må skifte fokus. Roglic er etter all sannsynlighet ute av det, og uansett hvor kjedelig det er for det nederlandske "ploeg", er det ikke kjedelig for de to sterke klatrerne, som begge har en reell sjanse hvis de treffer med bruddet.
* Tadej Pogacar: Sloveneren må nevnes. Det er ikke gitt at det blir bruddseier i dag, og det er heller ikke utenkelig at sammenlagtfavoritten vil slå tilbake etter gårsdagens etappe hvor han ble isolert og utsatt.
* Aleksey Lutsenko: Lutsenko vil selvsagt prøve seg på et brudd. Kan han vinne? Hvorfor ikke.
* Pierre Latour: Har vært aktiv å angrepsvillig. I tillegg er han i kategorien ryttere som ikke blir passet på av favorittene. Kan snike seg av gårde og overraske på en god dag.
* Julian Alaphilippe: Har vunnet her før, og virker å være i form annenhver dag. Må nevnes.
Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 PÅ 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 PÅ 13:47