Populære sporter
All sport
Vis alt

Trøblete Tour de France-oppladning for Edvald Boasson-Hagen

Theis Magelssen

Oppdatert 25/06/2021 klokken 10:15 GMT+2

34-åringen må bruke de første etappene på å finne flyten.

Edvald Boasson Hagen

Foto: Getty Images

Lørdag tar Edvald Boasson-Hagen fatt på sin 11. Tour de France. I samme øyeblikk som feltet triller ut fra startbyen Brest så tangerer 34-åringen Thor Hushovd som den nordmannen med flest starter i verdens største sykkelritt.
Men til de aller fleste av Boasson-Hagens ti starter i La Grande Boucle hadde han en smidigere oppladning enn han har hatt til 2021-utgaven. En velt i det sveitsiske endagsrittet GP des Kantons Aargau, kun tre uker før Tour-starten, har skapt vansker.
– Jeg har slitt litt med et ribbein som var mer vondt enn jeg hadde håpet. Stingene i armen har grodd greit, så det bør ikke by på noen store problemer, sier Boasson-Hagen til Discovery to dager før touren tråkkes i gang.
Skaden i ribbeinet sørget for at oppladningsrittet Sveits rundt røk. Qhubeka-rytteren har dermed kun fått tid til landeveisrittet i NM i ukene som ledet opp til Tour de France. Han melder dog at kroppen kjennes bra ut igjen.
– Nå fungerer ribbeina fint også, så jeg føler at jeg er bedre nå. Så jeg er nok 100 % når Tour de France starter, men det var ikke den oppladningen jeg håpet å ha. Men jeg tror jeg skal være i bra slag.

Krevende første etapper

Kroppen er fungerende igjen, men hvordan beina svarer på lørdag er ikke Boasson-Hagen helt sikker på.
To kuperte dager i Bretagne, med mange bratte bakker, kan bli en brutal start for en rytter som knapt har kjent på rittintensitet den siste måneden.
– Jeg vil nok tro jeg trenger et par dager for å være helt i slag. Men jeg tror det skal gå greit. Den første etappen har en tøff avslutning, så jeg forventer ikke at jeg skal være helt i toppen allerede der. Men jeg håper at de første etappene blir en god gjennomkjøring og at jeg får noen fine etapper etter hvert, beretter 34-åringen.

Klar for brudd

Team TotalEnergies, som det franske laget Boasson-Hagen sykler for nå heter, har med Pierre Latour som et mulig kort i sammendraget.
Ellers er det i stor grad etappejakt i brudd det dreier seg om, men Boasson-Hagen vil legge ut i jakten litt dag for dag.
– Jeg vil studere etappene litt mer etter hvert og så ta det litt etter hvordan kroppen kjennes når vi kommer i gang. Men jeg er vel ikke kjent for å studere etappene veldig mye i forkant og har ikke gjort så mye annerledes i år egentlig, humrer 34-åringen.
– Men det vil jo komme muligheter når man kommer i gang og man vet litt mer om hvordan rittet setter seg.
Så er spørsmålet om Boasson-Hagen vil prøve seg i spurtene. Den franske lagkompisen Anthony Turgis er også en habil spurter, men historisk sett har Boasson-Hagen de klart beste spurtresultatene av de to. Hvem av dem, om noen, som vil spurte for laget på de flate etappene er heller ikke avgjort.
– Det blir nok litt dag for dag og vi må se hvem som viser seg å være sterkest underveis. Men jeg er klar for å prøve meg på de mulighetene jeg har. Jeg hadde en andreplass i fjor, så det var ikke så langt unna da. Vi får ta det litt som det kommer.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame