• Se hvert eneste tråkk i Tour de France med discovery+
Den tredje etappen ble mer dramatisk enn man hadde håpet på. Robert Gesink (Jumbo-Visma) krasjet ut og måtte bryte tidlig, men det var bare et forvarsel på hva som skulle skje. Først gikk Valentin Madouas (Groupama-FDJ) gikk først i bakken, og skapte en splitt i feltet. Så var det sammenlagtfavoritten Primoz Roglic (Jumbo-Visma) sin tur til å deise i bakken, hvor han også tapte mye tid. Jack Haig (Bahrain Victorious) krasjet i stor fart, og måtte dessverre bryte - hvor blant annet Arnaud Démare (Groupama-FDJ) også tok telling. På oppløpet var det etappefavoritten Caleb Ewan (Lotto Soudal) som fikk kjenne på asfaltens vrede. Australeren fikk konstantert fire brudd i kragebeinet, og er ute av årets Tour de France. Det gjør spurtfeltet helt åpent igjen.
Feltet har bevegd seg sørover etter gårsdagens etappe, og den fjerde etappen starter i Redon. Etappen er "bare" 150,4 kilometer, og feltet skal bevege seg nordover til målbyen Fougères. Etappen er paddeflat, uten en eneste kategorisert stigning. Den innlagte spurten blir ikke gjennomført før det er 36 kilometer igjen.
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 KLOKKEN 10:40

Høydramatisk etappeavslutning: – Stjernefall av de sjeldne

Ut av asken steg Tim Merlier (Alpecin-Fenix), som var rimelig forslått etter fall på den første etappen. Alpecin-Fenix spurteren viste ingen tegn på en forslått kropp og kom i mål til en overbevisende seier. Discoverys sykkelekspert tror han vinner også i dag.
– Han viste i går at han er blant feltets aller raskeste. Jeg er usikker på om Ewan hadde tatt han hvis han holdt seg på sykkelen. I mine øyne er han helt klart mannen å slå i dag, sier Evensen.
Oppløpet hadde vært en drøm for Thor Hushovd i glansdagene. Det er litt teknisk også inn mot dagens finale, men etter etappens siste sving med 900 meter igjen, er det rett frem. Oppløpet er 800 meter langt, og seks meter bredt med 2,0% stigning. Målstreken blir ikke synlig før det gjenstår femti meter igjen, så her gjelder det å ikke gå for tidlig.
Les også: Tour-stjernen slapp unna alvorlige skader
Her er listen over Evensens favoritter (forklaring på hver enkelt kommer i bunn av saken).
**** Tim Merlier (Alpecin-Fenix)
*** Arnaud Démare (Groupama-FDJ), Mark Cavendish (Deuceninck Quickstep)
** Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), Nacer Bouhanni (Cofidis), Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious), Cees Bol (Team DSM), Max Walscheid (Qhuebeka NextHash)
* Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix), Wout Van Aert (Jumbo Visma), Mads Pedersen (Trek Segafredo), Davide Ballerini (Deuceninck Quickstep), Andre Greipel (Israel Start-up Nation)
Les også: Dette er de beste spurterne i feltet
Både Arnaud Démare og Mark Cavendish får tre stjerner av Evensen var innvolvert i velt i går, men det går etter sigende bra med begge to. Evensen mener Cavendish kan skylde seg selv.
– Det er ikke hans feil at han går i asfalten, men han sitter alt for dårlig plassert med 15 kilometer igjen, og da går det som det går. Med Lotto Soudal ute av spurtkampen ser jeg på Quickstep som det klart sterkeste toget, og jeg ser for meg at de vil styre det helt inn til Fourgères hvor Cavendish har en reell mulighet for å snyte Merlier for etappeseieren, sier Evensen.
Démare viste tommel opp da han var tilbake på sykkelen i går - og var heldig som landet på gresset, i stedet for asfalten. Også en reell utfordrer til etappeseier.
– Var uheldig i går, som ryker ut i utforbakken. Men vi vet hva som bor i den tidligere franske mesteren. Med et av de beste opptrekkstogene som er igjen i feltet forventer jeg at Demare ligger godt posisjonert inn i dagens finale, sier Evensen.
De norske rytterne har nok små sjanser på dagens etappe. Profilen passer ikke Amund Grøndahl Jansen, og Vegard Stake Laengen skal passe på sin kaptein. Edvald Boasson-Hagen var i går opptrekker for Anthony Turgis, tirsdags formiddag meldes det at Boasson-Hagen får spurte i dag. Evensen håper han kan hevde seg.
– Det håper jeg virkelig, men jeg tror ikke helt på det. Kanskje er jeg litt streng her, men han har ikke vist noe som tilsier en topplassering, sier Evensen
Her er hele listen med forklaring:
**** Tim Merlier: Trolig feltets raskeste etter at Ewan forsvant ut på mandag. Har også et godt opptrekk med Van der Poel, Philipsen og Rickaert.
*** Arnaud Démare: Har plutselig et av feltets beste opptrekkstog. Démare er hurtig, og virket å komme seg godt ut av fallet i går. Bør være helt der oppe i dag.
***Mark Cavendish: Plasserte seg for dårlig i går, men dagens etappe skal passe han ypperlig. Tror Quickstep plasserer han bedre i dag.
** Peter Sagan: Gikk i bakken i går, men kom overraskende bra fra det. Avslutningen i går passet nok bedre, men den motbakken inn mot mål kan passe han godt.
**Nacer Bouhanni: Var meget godt med på mandag, og ble nummer tre. Virker å være i form. Skal det endelig lykkes for den utskjelte franskmannen?
**Sonny Colbrelli: Han satt godt plassert inn i finalen på mandag, men måtte ta en omvei for å unngå velten til Ewan og Sagan. Endte til slutt som nummer fem. Er en topp fem kandidat også i dag. Motbakken kler han godt, men han har få, om noen hjelperyttere til å hjelpe seg.
**Cees Bol: Åpenbart en rask spurter, men trenger litt flyt om han skal hevde seg. Ble hindret av velten på oppløpet, og mistet alle muligheter for en topplassering.
**Max Walscheid: Solid spurter, og har en sterk opptrekker i Campenaerts. Er helt avhengig av god flyt i finalen. Treffer han perfekt med momentum og timing, og i tillegg har litt flaks, så kan han hevde seg helt der oppe.
*Jasper Philipsen: Har sagt at han ikke har tenkt å kjøre opptrekk hele rittet, men blir nok pent nødt til det i dag. Skulle Merlier få problemer er han plutselig en seierskandidat. Ble nummer to i går, men alle konkurrentene ble hindret.
*Wout Van Aert: Øyner fortsatt et håp om gul trøye, og Jumbo-Visma er et såret lag. Kruiswijk var dekket av blod da han kom i mål, og Roglic hadde knapt nok sykkeldrakt igjen. Trolig må Van Aert passe på kapteinen sin. Får han frie tøyler kan han hevde seg.
* Mads Pedersen: Er rask på sitt beste, men det er en stund siden vi har sett. Avhengig av et perfekt opptrekk fra Theuns og Stuyven for å ha sjans.
*Davide Ballerini: Er en god nummer to for Quickstep dersom Cavendish skulle rote seg bort. Passer han fint med motbakke i avslutningen, men mye skal klaffe om han er med i toppen.
*Andre Greipel: Har et greit lag å støtte seg på, men er veteranen rask nok på de siste meterne? Usikker, men han får plass på listen
Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 KLOKKEN 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 KLOKKEN 13:47