Etappe 10 Albertville - Valence 190 km.
Mandag var det hviledag i Tour de France, nå venter en etappe for feltets raskeste ryttere. Dagen etter hviledag er alltid litt vanskelig å spå. Mange trenger en dag for å komme i gang igjen, og resten utnytter fortsatt hvilende bein hos de med startvansker. Alt ligger til rette for en spurt, men det blir ingen hviledag nummer to for rytterne. Regnjakkene må mest sannsynlig på, og alle som skal se dette på TV håper at vinden som er meldt blir kraftig nok, og fra riktig retning til at noen prøver seg i sidevinden.
Da kan dagens etappe få fatale konsekvenser for alle de som bare har sløva ved bassengkanten på hviledagen. Det ser dessverre ut som at vinden i dag i beste fall skaper litt nervøsitet i feltet, dessverre.
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 KLOKKEN 10:40
Evensen tror det hele kommer til å ende i en massespurt, til tross for semi-lovende værmeldinger. Men det er opp til Deucuninck Quickstep.
– De sitter igjen med det klart sterkeste laget, og jeg tror ikke Cavendish har kjempet seg gjennom de siste fjelletappene for å la de siste spurtmulighetene gå fra seg, sier Evensen.
  • Du ser hvert eneste sekund av Tour de France på discovery+

Nøkkelpunkt like før mål

Finalen på etappen er relativt grei. Noen rundkjøringer og svinger de siste ti kilometerne, men det skal ikke være noe problem til tross for en mulig våt veibane. Evensen tror mye blir avgjort 350 meter før mål.
– Her er nøkkelpunktet. Det er en høyresving, hvor de første 5-6 rytterne kan ta svingen i høy fart. Er du ikke der har du mest sannsynlig tapt. Det er her jeg tror Quickstep vil profitere på sitt enorme lag nok en gang, forklarer Evensen
LES OGSÅ: – Han har allerede vunnet
Med Tim Merlier, Mathieu Van der Poel, Arnaud Demaré, Bryan Coquard og Caleb Ewan ute får Mark Cavendish det klare favorittstempelet fra Evensen.
– Han er dagens mann å slå tror jeg. Han har det sterkeste laget, og selv om de mest sannsynlig må bruke litt krefter underveis i dag, tror jeg de kommer først gjennom siste sving. Derfor er det ikke mange som kan utfordre raketten fra Isle of Man, sier Evensen.
Her er favorittlista.
**** Mark Cavendish (Deucuninck Quickstep)
*** Jasper Philipsen (Alpecin Fenix), Nacer Bouhanni (Arkea Samsic)
** Peter Sagan (Bora Hansgrohe), Cees Bol (Team DSM), Wout Van Aert (Jumbo Visma)
* Michael Matthews (Team BikeExchange), Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious), Andre Greipel (Israel Start-Up Nation), Danny Van der Poel (Intermaché Wanty-Goubert), Mads Pedersen (Trek Segafredo), Christophe Laporte (Cofidis), Max Walscheid (Team Qhubeka NextHash)

Mistet begge opptrekkerne

Evensen er klar på at det er flere lag som bør være med i toppen. Blant de er Alpecin Fenix, men de er svekket etter tapet av Mathieu Van der Poel og Tim Merlier.
– Philipsen har ikke mange hjelpere igjen, men de som er der vil gjøre det de kan. Han må nok gjøre mye av jobben selv i posisjonskampen, og er avhengig av at ting klaffer. Men er han lengt fremme ut av svingen like før mål, er han en av de få som kan matche Cavendish til streken, spår Evensen.
Én mann som har fått en ny vår, er Nacer Bouhanni. Han er også en outsider på dagens etappe.
– Han har vært overraskende god på årets spurtetapper. Tre ganger topp 3 taler for seg selv. ER du der gang på gang, kan du like gjerne være øverst, mener Evensen.
Her er resten av listen med forklaring.
** Peter Sagan: Jeg er litt spent på Sagan. Han har vært greit med i spurtene, men manglet litt. Mitt inntrykk er at han blir bedre og bedre utover i rittene når de raskere spurterne begynner å bli slitne. Jeg blir ikke overrasket om han er å se langt fremme ut av siste sving
**Cees Bol: Han har vært tre ganger topp ti til nå, og med god hjelp fra sine DSM-gutter, mener jeg han bør være noen knepp høyere i dag.
** Wout Van Aert: Det er en sjanse å ta i dag, men med en del stang ut, og ikke den formen han hadde håpet på, ved inngangen til touren, så utelukker jeg ikke at han prøver seg i dag. Det har gått bra for ham før.
* Michael Matthews og Sonny Colbrelli: For en herlig fight om grønn trøye. Setter disse to likt i dag.
* Andre Greipel, Danny Van Poppel, Mads Pedersen og Max Walscheid: Disse er alle i samme kategori.På en veldig god dag, og med maks flyt i finalen har de en fair sjans på topplasseringer, men det blir veldig tungt. Vi får bare ønske lykke til.
Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 KLOKKEN 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 KLOKKEN 13:47