Populære sporter
All sport
Vis alt

Spår bruddbonansa i Tour de France – Her er dagens favoritter

Joakim Miøen

Oppdatert 10/07/2021 klokken 12:01 GMT+2

Discoverys sykkelekspert Henrik Evensen spår en meget underholdende lørdag i Tour de France.

Kasper Asgreen, Wout Van Aert og Matej Mohoric

Foto: Getty Images

Etappe 14: Carcasonne – Quillan 184 km
– Det er liten tvil om at dagens etappe vil vinnes fra et brudd, og at feltet neppe vil gjøre mye for å kjøre det inn. Det eneste som er sikkert her er at det blir en hissig kamp fra start om å sitte der, men på den flate første timen av rittet blir det litt bingo hvem som faktisk kommer seg av gårde, sier Evensen før lørdagens etappe.

Her er Evensens favoritter før etappe 14:

**** Mohoric
*** Van Aert, Asgreen
** Cort, Teuns, Alaphilippe
* Stuyven, Fraile, Colbrelli, Matthews
Evensen påpeker at første steg for rytterne som vil vinne lørdag er å faktisk komme seg med i bruddet. Deretter er det en helt annen sak å vinne etappen. Løypa fra Carcasonne til Quillan har noen korte, men solide bakker, før den avsluttes med et lett strekke på 17 kilometer.
– Mye vil nok skje her. Jeg tror likevel finalen starter et godt stykke før dette. Spenn dere fast for en nydelig etappe, sier sykkelekserten, som gir følgende vurdering av dagens favoritter:

Vurdering av favorittene:

****
– I dag tror jeg på Matej Mohoric. Videre på listen finner vi ryttere som mann mot mann kunne slått sloveneren, men jeg baserer tipset på at jeg tror de andre favorittene i bruddet vil være for opptatt av hverandre. Det er mulig rytterne i feltet har et litt annen syn på Mohoric enn meg, men jeg har en følelse av at han fortsatt er i en posisjon hvor han får skli litt lett av gårde.
***
– Det lukter litt Van Aert av dagens etappe, og er det en mann som ofte sitter i de bruddene han vil, så er det Wout. Problemet er at alle vil se på ham og til en viss grad samarbeide for å gjøre livet surt for den soleklare favoritten. Det er også en viss sannsynlighet for at han skal passe på Vingegaard, men jeg håper han har frie tøyler i dag.
– Kasper Asgreen var aktiv i går. Åpenbart ivrig etter å forsøke å få seg en etappeseier. Det er mye som skal klaffe for at tipset mitt skal gå inn i dag, men jeg ser det klart for meg. Van Aert og Asgreen ser på hverandre og glemmer å kjøre inn Mohoric. Legg meg under gapestokken hvis jeg tar feil, men vent og se.
**
– Etappen er perfekt for en Magnus Cort i form. Det er litt vanskelig å si noe om danskens form, men jeg tror han er klar for kamp.
– Dylan Teuns må nevnes her. Jeg tror det skal litt til før han sitter der i finalen i dag, men han har sjokkert før.
– Jeg ville egentlig ikke ha med Alaphilippe på lista i dag, men det hadde vært så flaut å ikke ha verdensmesteren der i tilfelle han plutselig viser frem hvorfor han er nettopp det. Med det sagt har han brukt enormt mye krefter de to siste dagene, og når han i tillegg ikke ser ut til å være i sin beste form, tror jeg ikke helt på en ny etappeseier til franskmannen.
*
– Jasper Stuyven og Trek Segafredo har virkelig vært på hugget de siste dagene. Men uten å lykkes. I dag sniker han seg med, men som tidlig i touren tror jeg det blir tøft for belgieren å vinne til slutt. Jeg kan bare håpe.
– Omar Fraile er på sitt beste en bra mann for dagens etappe. Det blir litt bingo i Astana hvem som skal passe på Lutsenko i dagene som kommer, og det kan bety førstemann i brudd for å slippe å jobbe.
– Colbrelli og Matthews har begge lyst til å være i brudd i dag, men helst uten at den andre er der. Det kan bli en umulighet, men jeg utelukker ikke at de etter en lang bruddkamp kan ende opp der sammen. Det skal litt til, men OM de begge sitter der, har de faktisk en reell, og ganske god sjans på etappeseier begge to.
Sett denne?
picture

Velt i touren: Her kommer han klatrende opp skråningen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame