– Pogacar kjører et helt annet løp enn hva vi gjør. Vi prøver bare å kjøre vårt løp, sier Richard Carapaz til Cyclingnews.
Eucadorianeren forsøkte å følge sammenlagtlederen på den åttende etappen, men måtte slippe bare én kilometer senere. Nå ligger Ineos-rytteren på en femteplass, fem og et halvt minutt bak i sammendraget.
Movistar-kapteinen Enric Mas ligger på plassen bak Carapaz. Han har gitt opp å vinne årets Tour de France i år.
Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 PÅ 17:31
– På søndag kjørte han ikke på maks en gang. Vi (rivalene) tenker bare på podiumet nå, for han kjører fra oss som om vi ikke eksisterer. Vi gjorde tabben ved å ikke følge han på søndag, men vi var redde for at han skulle kjøre som dagen før, sier Enric Mas til nettstedet.
Hans lagkamerat, Miguel Angel Lopez hadde en tøff dag på søndag. Så tøff at han havnet i grupettoen for første gang i karrieren.
– Det var min tyngste dag på sykkelen. Jeg har aldri vært i grupettoen før, og jeg er helt ute av sammenlagtkampen. Nå skal vi hjelpe Mas til å komme på topp tre, sa colombianeren.
Onsdag er Tour de France i gang igjen etter en hviledag. Etappen ser du i sin helhet med discovery+.
Tidligere proffsyklist Jens Voigt mener Pogacar ser mer overlegen ut enn han faktisk er.
– Vi må ta med i regnestykket at Primoz Roglic og Geraint Thomas krasjet ut av sammendraget. Det gjør at Pogacar ser sterkere ut, og får et større forsprang til resten, sier Voigt til Discovery.

Bruddkonge: – Nivået er mye høyere

Thomas De Gendt er kjent fra Tour de France som bruddkongen. Belgieren går stadig i brudd, og vant etapper fra brudd både i 2016 og 2019. Men i 2021 har 34-åringen slitt, på tross av at han, etter sigende, kjører like fort som før.
– På etappe åtte leverte jeg mine beste tall siden 2013. Vanligvis pleier jeg å sprenge feltet med slike verdier, men denne gangen lå jeg plutselig 100 meter bak feltet, selv om jeg satt fremst da jeg startet, sier De Gendt til nederlandske Sporza.
Etter etappen følte han seg like sliten som etter en dag i brudd, på tross av at han kom i mål 28 minutter bak etappevinneren.
– En dag kommer den dagen hvor de yngre rytterne er bedre enn deg, men den dagen kom veldig plutselig. Normalt sett kommer det gradvis, men nå har de plutselig tatt over alt, og setter oss til side, sier De Gendt videre.
34-åringen ser nå slutten av karrieren i det fjerne.
– Kontrakten min går ut når jeg er 36. Da er det nok på tide med noe annet. Hvis alle de er bedre enn meg, så får det bare være. Jeg blir ikke plutselig fem prosent bedre i den alderen jeg er i, sier De Gendt videre.

Tårevåt farvell

På søndagens etappe røk syv ryttere ut av løpet, da de ikke klarte tidslimiten. I tillegg stod blant andre Tim Merlier av tidligere på etappen. Merlier vant den tredje etappen til Pontivy, og følte seg i god form, men på etappe ni ble det for tungt.
– Jeg hadde så lyst å fullføre Touren, men jeg klarte det ikke. Jeg er litt flau. Jeg blir ikke lett rørt, men søndag kom det en tåre. Jeg hadde så lyst å sprinte på Champs-Elysées, sier Merlier.
Han sier at det rett og slett gikk for fort til at han klarte å fullføre. Han satt til og med rekorder på etappen han ikke klarte å fullføre.
– På etappen satt jeg ny rekord på hvor mange watt jeg tråkker på tyve minutter, men likevel kjørte grupettoen i fra meg, sa belgieren til hollandske wielerflits.
Disse rytterne klarte ikke tidslimiten:
Arnaud Demaré, Jacobo Guarnieri, Bryan Coquard, Stefan de Bod, Loic Vliegen, Anthony Delaplace, Nicholas Dlamini.
I tillegg brøt Jasper De Buyst og Tim Merlier underveis på etappen. Det betyr at det er 165 ryttere igjen på startstreken.
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 PÅ 13:47
Tour de France
Belgisk multikunstner vant Tour de France-tempoen
17/07/2021 PÅ 16:02