Patrick Konrad fra Østerrike gikk solo de siste 35 kilometerne og tok sin første etappeseier i Tour de France. Det ble uendret i sammenlagttoppen.
Konrad hadde fra tidligere en annenplass som beste resultat i storrittet.
Bora-rytterne har fått litt mer frie tøyler etter at Peter Sagan måtte gi seg. Tidligere har tyske Nils Politt vunnet en etappe for laget.
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 KLOKKEN 10:40
Konrad klarte å stikke fra en utbrytergruppen med litt over tre mil igjen av etappen opp den nest siste stigningen opp til Col du Portet d'Aspet. Han fikk raskt en luke som økte til snaut minuttet i mål.
Franske David Gaudu og den italienske mesteren Sonny Colbrelli fulgte nærmest over toppen, og de satte inn jakten på Konrad i den krevende utforkjøringen inn mot mål på regnglatte veier. Det var her Philippe Gilbert forsvant ned i steinura for tre år siden, og hvor italienske Fabio Casartelli omkom i 1995.
De to måtte tidlig innse at det var umulig å ta igjen Konrad under de rådende forholdene. De to ble også tatt igjen av resten av et utbryterfelt.
Edvald Boasson Hagen klarte ikke tidsgrensen på søndagens etappe, mens Amund Grøndahl Jansen stilte ikke til start tirsdag. Dermed er det bare Vegard Stake Laengen igjen av norske ryttere.
(©NTB)
Så du denne?

Velt i touren: Her kommer han klatrende opp skråningen

Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 KLOKKEN 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 KLOKKEN 13:47