Populære sporter
All sport
Vis alt

Nok en stjerne ferdig i Tour de France: – Skal fokusere på OL

Oppdatert 04/07/2021 klokken 13:17 GMT+2

Mathieu Van der Poel mistet lørdag den gule trøyen til Tadej Pogacar. Etter rittet var hollenderen klar på at han var usikker hvorvidt han skulle fortsette. Søndag kom bekreftelsen på at han trekker seg fra treukersrittet.

Mathieu van der Poel sul podio di Laval con la maglia gialla - Tour de France 2021

Foto: Getty Images

Det bekrefter han selv i et intervju med arrangøren like før dagens etappe. Tidligere søndag bel det også klart at Jumbo-Vismas Primoz Roglic, som var en het kandidat til å vinne årets Tour de France, avbryter Tour de France.
Dessverre vil jeg ikke starte i dag. Sammen med laget mitt har vi kommet frem til at det beste for meg er å trekke seg fra rittet, og fokusere på OL om et par uker nå, sier Van der Poel like før starten på den 9.etappen av treukersrittet.
Jeg skal bruke litt tid på å komme meg etter denne uken. Vi vet at det hadde vært tøft for meg her videre, og jeg har andre mål denne sesongen. Nå håper jeg å være på toppnivå i Tokyo.
Terrengsykkelløpet går av stabelen 26. juli i Tokyo, noe som gir hollenderen drøye tre uker på å forberede seg. Han er svært fornøyd med touren så langt.

Mistet ledertrøya

Mathieu Van der Poel har bært gul trøye i seks dager, men lørdag mistet han den til Tadej Pogacar på den første fjelletappen. Etter rittet annonserte rytteren at han vurderte å stå av på den første hviledagen, det meldte cyclingnews lørdag kveld.
– Jeg nyter tiden i Tour de France, men jeg må diskutere dette med laget mitt, sa hollenderen.
– Én etappeseier, i tillegg til å ha bært den gule trøyen mye lengre enn jeg hadde forventet. Jeg er veldig fornøyd, fortsatte Van der Poel.
Han falt av på den nest siste stigningen lørdag, etter at de store favorittene begynte å støte fra hovedfeltet. Van der Poel sier han hadde mer å gå på, men at han visste at han ikke ville klare å forsvare trøya.
– Jeg visste det kom en stigning til, da forstod jeg at det ikke kom til å gå. Da ga det ikke mening for meg å fortsette å kjempe for sekundene.
Søndagens etappe ser du i sin helhet på discovery+
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame