Etter at to massevelter preget åpningsetappen i Tour de France gikk det roligere for seg søndag, selv om etappen var langt fra noen hvilepute.
De store kanonene var samlet da det hele skulle avgjøres opp til Mûr-de-Bretagne. Men én etter én måtte slippe, og på siste kilometer var det ingen som var i nærheten av belgiske Mathieu van der Poel, som kom inn i ensom majestet etter et rått rykk for andre gang opp til Mûr-de-Bretagne.
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 KLOKKEN 10:40
Se den rå avslutningen i videovinduet øverst!
– Du verden. Jeg har ikke ord for den mannen der. Det virket som et hodeløst angrep på forrige runde, men han gikk kalkulert inn for de bonussekundene. Det er bare å ta av seg hatten, nok en gang, sa Eurosports sykkelekspert Kurt Asle Arvesen.
Dermed overtok han også den gule trøyen fra den franske yndlingen Julien Alaphilippe.
Alaphilippe er nå åtte sekunder bak i sammendraget, mens Tadej Pogacar følger 13 sekunder bak.

Seksmanns-brudd

På dag to skulle rytterne ta seg fra Perros-Guirrec til Mûr-de-Bretagne, et strekke på 183,5km. Etappen inneholdt seks kategoriserte stigninger, og innenfor de siste 20 kilometerne klatret rytterne opp Mûr-de-Bretagne to ganger.
Det var seks mann som kom seg i brudd tidlig på etappen, og fikk seg et solid forsprang på hovedfeltet. Etter 30 kilometer hadde bruddet nesten fire minutter på hovedfeltet. Bruddet mistet terreng, og med 70 kilometer igjen begynte de å støte på hverandre. Edward Theuns fra Trek-Segafredo og Jeremy Cabot fra TotalEnergies holdt stand mens resten av bruddkameratene ble hentet inn av feltet. Duoen hadde jevnt et par minutter ned, men hovedfeltet hadde god kontroll på avstanden.
Dermed var det et samlet felt som kom inn til Mûr-de-Bretagne. Drøye 18 kilometer før mål ble en tapper Edward Theuns spist opp av feltet.
Les også: Maktdemonstrasjon av Alaphilippe sikret gul trøye
Da så selvfølgelig Mathieu van der Poel sitt snitt til å prøve seg på et rykk. Han stakk alene og fikk fort en luke på rundt 15 sekunder. Han skaffet seg verdifulle bonussekunder før han ble hentet inn igjen.
Så, i siste stigning, viste han rå styrke igjen. Belgieren knuste alle på den siste kilometeren og kunne strekke armene i været for både etappeseier og gul trøye.
Sett denne?

Stor velt nærme mål: – Nei,nei,nei

Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 KLOKKEN 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 KLOKKEN 13:47