Populære sporter
All sport
Vis alt

Mark Cavendish ble historisk med spurtseier – tangerte Eddy Merckx

Joakim Opphus

Oppdatert 09/07/2021 klokken 18:16 GMT+2

Det ble massespurt på den 13. etappen av Tour de France fredag. Der viste Mark Cavendish muskler og vant. Det var hans 34. etappeseier.

Mark Cavendish

Foto: Getty Images

Dermed har han like mange etappeseiere som belgiske Eddy Merckx i det tradisjonsrike rittet.
– Vi skapte historie, brølte den 36 år gamle sprintveteranen etter den historiske seieren.
Cavendish kom som en kule på oppløpet og var sterkest på den 219 kilometer lange etappen fra Nimes til Carcassonne. Nå har briten 34 etappeseireri Tour de France, soleklart flest av aktive syklister og like mange som Merckx, som mellom 1969 og 1975 vant 34 ganger.
– Det er slitsomt. Jeg kan ikke tenke på det engang. Jeg er så død. 220 kilometer i den varmen og vinden, den finalen … Jeg gravde dypt. Guttene var utrolige. Jeg kan ikke tro det, sa Cavendish.
Mark Cavendish vant ikke en eneste seier i løpet av 2019- eller 2020-sesongen, og mange hadde avskrevet spurtkanonen fra Isle of Man. Etter dagens seier står Cavendish nå med hele fire etappeseire i årets Tour de France, og har gjort de kritiske røstene til skamme.
– Det er bare nok en seier i Tour de France. Det er som den første. Jeg har vunnet en etappe i Tour de France. Det var det jeg drømte om som liten. Det er det jeg drømmer om nå. Jeg har jobbet så hardt for det, sa Cavendish.
Lovordene fra Edvald Boasson Hagen satt løst etter Cavendish-seieren.
– Det er helt imponerende. Det er ikke noen nytt å si at han er tilbake. Vi har sett at han er veldig tent. Han var ivrig på å følge det hjulet da han passerte meg. Jeg knivet ikke det tøffeste når jeg visste at jeg ikke hadde noe der å gjøre. Det er imponerende å se, sa Boasson Hagen til TV 2.

Flere måtte bryte

60 kilometer før mål gikk det en velt i hovedfeltet. Flere av rytterne havnet uten for veien og ned i vegitasjonen i en skråning.
Simon Yates (Team BikeExchange), Roger Kluge (Lotto Soudal) og Lucas Hamilton (Team BikeExchange) måtte alle bryte touren på den trettende etappen.
Se video av velten her:
picture

Velt i touren: Her kommer han klatrende opp skråningen

(©NTB/Eurosport)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame