Mark Cavendish sin kontrakt med Deucuninck Quickstep går ut etter sesongen, og etter to etappeseire i Tour de France begynner spekulasjonene. Kommer briten fra Isle of Man til å forlenge sin kontrakt med det belgiske storlaget?
Nå tar den mektige laglederen bladet fra munnen. I sin ukentlige spalte i den belgiske avisen Het Nieuwsbald, gjengitt i feltet.dk forteller han at de skal forhandle om ny kontrakt etter årets Tour de France.
– Cavendish sin kontrakt går ut etter sesongen, men vi er enige om å vente med forhandlingene til etter Tour de France, skriver Patrick Lefevre..
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 PÅ 10:40
Cavendish er en av tidenes beste spurtere. Han slo gjennom i T-Mobile, som senere fikk navnet HTC Colombia. Etter et mindre vellykket opphold i Team Sky i 2012 reiste han til Quickstep, hvor han hadde tre fantastiske sesonger. Men da han kom til Team Dimension Data gikk det nedover. Hans siste sesong i det sør-afrikanske laget ble hans første uten seier. I fjor kjørte briten for Bahrain Victorious, og det ble nok en sesong uten å krysse målstreken først.
Mange tenkte at Cavendish var ferdig som syklist.
Men så signerte han for en gammel kjenning. Patrick Lefevre var lagleder da "Cav" syklet for Quickstep sist, og ønsket sin gamle elev hjertelig velkommen. I år har det blitt syv seire. To av de i verdens hardeste sykkelritt. Et ritt han kjører fordi Sam Bennett plutselig trakk seg, på grunn av en skade.
– Vi diskuterte kontrakten etter Elfstedenronde (i starten av juni, journ.anm). Da sa Mark at han ville fortsette ett år til, men siden den tid har mye endret seg, skriver Lefevre.
– Hva skjer hvis han oppnår drømmescanoriet sitt, og vinner på Champs-Élysées iført den grønne trøya? Hvis han oppnår den 35. seieren i Tour de France (og tar rekorden for flest etappeseire i rittet)? Kanskje sier han at det var slutten på min karriere. Jeg vil ikke fraråde det. Jeg har sett alt for mange ryttere som er langt forbi siste forbruksdag, skriver Lefevre før han påpeker.
– Mark kan forlate sporten hvis han ønsker, men valget er naturligvis hans.
Det har blitt spekulert i at Cavendish ikke mottar lønn i Deucuninck Quickstep, men kjører på bonuser. Lefevre bekrefter at 35-åringen har fått en rekke bonuser til Tour de France.
– På mandag, da Touren allerede var i gang, ble vi enige om en rekke bonuser. En for å kjøre touren, en for hver uke, hvis han gjennomfører, og en for hver etappeseier. Fortsetter han slik, vil ikke Mark ha tjent så dårlig på sin minimumskontrakt.
Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 PÅ 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 PÅ 13:47