Populære sporter
All sport
Vis alt

Knuste alle favorittene da belgier kjørte inn til bruddseier

Andreas Hopen

Oppdatert 03/07/2021 klokken 17:18 GMT+2

Den første fjelletappen i årets Tour de France ble en minneverdig etappe med et stort brudd, og ny mann i gul trøye.

Pogaçar, Carapaz, Tour

Foto: Getty Images

Den åttende etappen i årets Tour de France var årets første fjelletappe. Fra Oyonnax gikk feltet rett inn i alpene, og rytterne skulle over tre førstekategorier og to mindre kategoriserte fjell.
Og det var mange som ville i brudd på etappen. Først etter over 70 kilometer kjøring kom det store bruddet av gårde. Et brudd på 18 ryttere, med blant andre Michael Woods (Israel Start-Up Nation), Nairo Quintana (Arkea-Samsic), Søren Kragh Andersen (Team DSM) og Simon Yates (Team BikeExchange).
I hovedfeltet måtte forhåndsfavoritten Primoz Roglic (Jumbo Visma) tidlig slippe feltet grunnet de store skadene han pådro seg på de første etappene. I tillegg måtte Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) slippe feltet, og de to store sammenlagtkanonene la seg i grupettoen i lag med blant andre Mark Cavendish (Deucuninck Quickstep).
Et var et samlet brudd som kom opp til dagens første 1. kategoriserte stigning, Côte de Mont-Saxonnex, men i utforkjøringen gikk lagkameratene Kragh Andersen og Tiesj Benoot. De to rytterne fikk en liten luke i utforkjøringen, men ble fort tatt igjen av angrep bakfra opp Col de Romme. Da var det plutselig Michael Woods som var i teten, med Wout Poels (Bahrain Victorious), Matteo Cattaneo (Deuquininck Quickstep) og Nairo Quintana jagende bak.
Hovedfeltet var sprengt i fillebiter ved foten av Col de Romme av Davide Formolo (UAE Emirates). Med tre kilometer igjen til toppen av dagens nest siste fjell gikk Tadej Pogacar (UAE Emirates) av gårde i den hvite ungdomstrøya. Han fikk med seg Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), men etter én kilometer måtte også ecuadorianeren gi tapt.
Den unge sloveneren kjørte i et utrolig tempo opp Col de Romme, og tok igjen store deler av bruddet. Lenger fremme støtet Dylan Teuns (Bahrain Victorious) seg opp til Michael Woods, og like før toppen kjørte belgieren fra sin bruddkamerat.
På toppen av Col de Romme tok Pogacar igjen Woods, i tillegg til at han da hadde fått et såpass stort forsprang til de foran på sammenlagtlisten at han kjørte seg inn i gul trøye. Det forspranget holdt han hele veien inn til Le Grand-Bornarnd, og sloveneren kunne gå på podiet og ikle seg den gule trøya.
Dylan Teuns kom alene til mål - og feiret Bahrain Victorious andre etappeseier på rad. Bruddkameratene Ion Izagirre (Astana) og Michael Woods (Israel Start-Up Nation) kom inn bak, mens Tadej Pogacar ble nummer fire.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame