Det ble en tidsthriller om hvem som skulle få ikle seg den gule ledertrøya på torsdagens etappe. Lenge så Pogacar ut til å rappe den fra van der Poel, men nederlenderen holdt unna mot slutten.
Før tempoen var Pogacar 39 sekunder bak Alpecin-Fenix-rytteren i sammendraget. Nå er gapet kuttet til åtte.
Pogacar klokket inn på 32 minutter blank etter 27,2 kilometer på sykkelsetet. Han slo Sveits-syklisten Stefan Küng med 19 sekunder, mens danske Jonas Vingegaard ble treer.
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 KLOKKEN 10:40
Prestasjonen var langt sterkere enn ekspertene spådde på forhånd. Pogacar vant også i fjor en tempoetappe på veien mot Tour-tittelen, men denne sesongen har UAE-stjernen trøblet på intervallstart.
For to uker siden ble han bare nummer tre på tempoen i det slovenske sykkelmesterskapet. Onsdag viste Pogacar at han hadde spart sitt beste til tittelforsvaret i Tour de France.
Etappen gikk mellom Changé og Laval. Som ventet ble det en rolig dag for den norske trioen Edvald Boasson Hagen, Amund Grøndahl Jansen og Vegard Stake Laengen.
Torsdag fortsetter Tour de France med en strekning på 160,6 kilometer. Den er kategorisert som flat og går mellom Tours og Chateauroux.
(©NTB)
Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 KLOKKEN 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 KLOKKEN 13:47