Lørdagens åpningsetappe ble vunnet i suveren stil av den franske superstjernen Julien Alaphilippe. Den lille franskmannen gikk solo den siste delen av etappen og holdt unna hele veien inn.
Etter mål kunne han ikle seg den ærverdige gule ledertrøyen, men det var flere stygge hendelser som preget etappen og timene etterpå.
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 PÅ 10:40
Flere ryttere ble sendt til sykehus etter to stygge massevelter. Den ene skjedde som følge av at en uoppmerksom tilskuer skulle vise en påskrevet plakat til TV-kameraene, da rytterne suste forbi. En av rytterne traff tilskueren, som sto ute i veibanen, og startet en massevelt.
Se den ene massevelten her: (Saken fortsetter etter videoen)

Stor velt nærme mål: – Nei,nei,nei

Måtte bryte

Flere ryttere er allerede bekreftet ute, samt at noen skal vurderes nærmere før morgendagens etappe.
Movistars Mark Solér har etter en sjekk brutt rittet med budd i albuene. Cyril Lemoine, Ignato Konovalovas og Jasha Sütterlin har også brutt etter ikke å ha fullført første etappe.
Amund Grøndahl Jansen var også i bakken, og måtte sjekkes etter etappen. Skadeomfanget er ennå ukjent. Andre som gikk i bakken under de brutale veltene var nederlandske Mike Teunissen og tidligere tourvinner Chris Froome. Etter en sjekk kunne Team Jumbo-Visma bekrefte at Teunissen starter på den andre etappen.
Trek-Segafredo bekretet også at danske Mads Pedersen ser ut til å klare seg etter en hard trøkk.
Chris Froome på sin side fikk karret seg over mål. Han meldte selv på Twitter at han skulle til en scan, og opplyse om situasjonen senere. Beskjeden fra Israel Start-Up Nation sent lørdag kveld var at Froom ikke hadde noen brudd, og at ytterligere informasjon kommer søndag morgen.
Se Alaphilippes maktdemonstrasjon:

Se innspurten: Julian Alaphilippe i ensom majestet

Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 PÅ 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 PÅ 13:47