Populære sporter
All sport
Vis alt

Flere har brutt etter stygge massevelter første dag

Joakim Miøen

Oppdatert 26/06/2021 klokken 23:08 GMT+2

Tilskuerne var tilbake langs veiene og Tour de France-åpningen skulle bli en folkefest. Men flere stygge episoder preget den første etappen.

Tour de France etappe 1

Foto: Getty Images

Lørdagens åpningsetappe ble vunnet i suveren stil av den franske superstjernen Julien Alaphilippe. Den lille franskmannen gikk solo den siste delen av etappen og holdt unna hele veien inn.
Etter mål kunne han ikle seg den ærverdige gule ledertrøyen, men det var flere stygge hendelser som preget etappen og timene etterpå.
Flere ryttere ble sendt til sykehus etter to stygge massevelter. Den ene skjedde som følge av at en uoppmerksom tilskuer skulle vise en påskrevet plakat til TV-kameraene, da rytterne suste forbi. En av rytterne traff tilskueren, som sto ute i veibanen, og startet en massevelt.
Se den ene massevelten her: (Saken fortsetter etter videoen)
picture

Stor velt nærme mål: – Nei,nei,nei

Måtte bryte

Flere ryttere er allerede bekreftet ute, samt at noen skal vurderes nærmere før morgendagens etappe.
Movistars Mark Solér har etter en sjekk brutt rittet med budd i albuene. Cyril Lemoine, Ignato Konovalovas og Jasha Sütterlin har også brutt etter ikke å ha fullført første etappe.
Amund Grøndahl Jansen var også i bakken, og måtte sjekkes etter etappen. Skadeomfanget er ennå ukjent. Andre som gikk i bakken under de brutale veltene var nederlandske Mike Teunissen og tidligere tourvinner Chris Froome. Etter en sjekk kunne Team Jumbo-Visma bekrefte at Teunissen starter på den andre etappen.
Trek-Segafredo bekretet også at danske Mads Pedersen ser ut til å klare seg etter en hard trøkk.
Chris Froome på sin side fikk karret seg over mål. Han meldte selv på Twitter at han skulle til en scan, og opplyse om situasjonen senere. Beskjeden fra Israel Start-Up Nation sent lørdag kveld var at Froom ikke hadde noen brudd, og at ytterligere informasjon kommer søndag morgen.
Se Alaphilippes maktdemonstrasjon:
picture

Se innspurten: Julian Alaphilippe i ensom majestet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame