Se hele sommerens Tour de France på discovery+.
Det er en halvlang tempo på 27,2 kilometer, og betyr hviledag for de fleste, men etappen er veldig viktig for sammenlagtkanonene og tempospesialistene. Noen må levere på topp for å ta igjen tapt tid i sammendraget, andre må levere på topp for å ikke tape for mye, og Wout Van Aert (Jumbo-Visma) skal forsøke å ta den gule trøya.
Den tilsynelatende flate løypa fra Changé til Laval Espace Mayenne er meldt å være tøffere enn først antatt. Været har avgjort tempoetapper tidligere, og det er litt usikkert før dagens kamp mot klokka.
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 KLOKKEN 10:40
Discoverys sykkelekspert Henrik Evensen har funnet frem en 23-år gammel sveitser som dagens favoritt.
– Stefan Bissegger (EF Education First) har virkelig imponert på temposykkelen i år, mest imponerende har han gjort det i løyper som i utgangspunktet ikke passer han så godt. Han har riktignok bare én seier på temposykkelen (tempoen i Paris-Nice, journ.anm), men har til gjengjeld blitt nummer to på de tre andre han har kjørt. Den stabiliteten blir belønnet med favorittstempel, forklarer Evensen.
Se listen her: (forklaring til listen kommer nederst i saken)
**** Stefan Bissegger (EF Education First)
*** Wout Van Aert (Jumbo Visma), Stefan Küng (Groupama-FDJ)
** Geraint Thomas (INEOS Grenadiers), Kasper Asgreen (Deuceninck Quickstep), Aleksey Lutsenko (Astana), Tadej Pogacar (UAE Emirates)
*Julian Alaphilippe (Deuceninck Quickstep), Primoz Roglic (Jumbo Visma), Jonas Vingegaard (Jumbo Visma), Wilco Kelderman (Bora-Hansgrohe), Victor Campaenaerts (Qhuebeka NextHash), Mathieu Van der Poel (Alpecin Fenix), Mattea Cattaneo (Deuceninck Quickstep), Ritchie Porte (Ineos Grenadiers), Miles Scottson (Groupama-FDJ)
Sett denne? (Saken fortsetter under videoen)

Se Cavendish sin monsterspurt

Bissegger kjørte ikke tempoen i det sveitsiske mesterskapet tidligere i måneden. Én mann som møtte opp der og vant løpet er Stefan Küng (Groupama-FDJ). Han skal bære de sveitsiske fargene på dagens tempoetappe, og er en av de største utfordrerene til landsmannen Bissegger.
– Han er en het kandidat i dag. I flere år har han blitt nevnt som vinnerkandidat på tempo, men i år har han også klart å stabilisere seg blant de raskeste. Han kommer til å være høyt oppe på de to første passeringene, og så får vi se hvor godt han holder i den harde avslutningen, sier Evensen.

Jakter gul trøye

Han har også tro på Wout Van Aert som jakter gul trøye.
– Han har sett seg ut denne etappen med tanke på gul trøye. Han har trolig trent spesifikt for denne etappen, og rekognosert for å være best mulig forbererdt. Det kan være en stor fordel, men til syvende og sist er det beina som bestemmer hvor fort det går. Jeg blir ikke overrasket om han vinner, men han har ikke sett helt rå ut den siste uka, forklarer Evensen.
Evensen tror Vegard Stake Laengen (UAE Emirates) kommer til å benytte dagen som en fridag, men mener to av de norske syklistene har sjanse på å komme topp 20 på tempoen, hvis de ønsker å kjøre for et godt resultat.
– For fem år siden hadde denne tempoen passet Edvald Boasson-Hagen godt, men ikke nå lenger. Har sett OK ut på tempo, men vil han forsøke i dag? Da kan han bli topp 20. Det samme gjelder for Amund Grøndahl Jansen, men han har slitt med skader, og kommer vel trolig til å bruke dette som en ekstra hviledag, spår den tildigere spurteren.
Les også: Første seier på fem år
** Geraint Thomas: Har en jobb å gjøre i sammendraget. Tviler på at han vinner, men han er i stand til det på sitt beste.Noe uavklart hvordan formen er, og om skulderskaden preger han. Bør ta tid på flere, og drømmen om sammendraget bør leve i beste velgående etter dagens etappe.
** Kasper Asgreen: Han er solid, og jeg vet at han har prioritert temposykkelen inn mot treukersrittet. Det tar jeg som et tegn på at han har ambisjoner i dag, på gode dager kan han kjempe om seier.
** Aleksey Lutsenko: Kazakhstaneren må nevnes etter at han vant tempoetappen i Criterium du Dauphiné. Den var riktignok langt mer krevende, men der viste han hva han kan få til på temposykkelen. Fortsatt på skuddhold i jakten etter gul trøye, og kommer til å gi alt i dag.
** Tadej Pogacar: Å ha Pogacar på to stjerner er en long shot. Er blant sammenlagtkanonene som har kommet seg best gjennom de første etappene uten stygge velt. Kan senke skuldrene, og unngår helsprekk i dag, men de moderne unge rytterne lar aldri en seiersmulighet gå fra seg. Temposeieren i Touren i fjor kan ikke sammenlignes, den var langt mer krevende.
*Primoz Roglic: En meget god temporytter, men var rimelig forslått etter den tredje etappen. Kommer nok til å kjempe for topp 10 i dag.
* Jonas Vingegaard: Har uttalt til feltet.dk at han skal gi alt på dagens etappe. Er en OK temporytter, men trolig ikke noen vinnerkandidat.
* Ritchie Porte: Hvor mye legger han i denne tempoen? Vanskelig å si, men han er en bra temporytter på sitt beste.
* Alaphilippe, Kelderman, Campenaerts, Cattaneo, Scotson, Van der Poel: Alle disse er OK temporyttere som kommer til å kjempe om topp ti. Alle har motivasjonen i orden også.
Sett denne?

Tårene rant hos legenden: – Så mange folk hadde ikke troen på meg

Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 KLOKKEN 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 KLOKKEN 13:47