• Du ser alt av Tour de France med discovery+ fra 26. juni
Før hver etappe i Tour de France kommer Discovery til å komme med sine forhåndsfavoritter til etappen. De kommer til å være klassifisert med stjernemarkering fra fire til én stjerne, hvor fire stjerner er den klare favoritten, og én stjerne er outsiderne.
I år er Grand Depart i Brest, og den 197,8 km lange etappen inneholder seks kategoriserte stigninger, hvorav den siste er målseilet i Landerneau.
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 PÅ 10:40
Discoverys sykkelekspert mener det er én rytter som skiller seg ut.
– Denne etappen ser ut til å være skreddersydd til Mathieu Van der Poel, sier Evensen.
Van der Poel har vært en åpenbaring i internasjonal sykkel de siste årene. 26-åringen er fire ganger verdensmester i Cyclo Cross, hvorav den siste tittelen kom i 2021. I tillegg vant han Vlaanderen i 2020, Strade Bianchi i 2021, og har tidligere vunnet Amstel Gold Race, og Brabantse Pijl, for å nevne noe.
LES OGSÅ: Trøblete oppladning for Boasson-Hagen
I Brest står han på startstreken i verdens største sykkelritt for første gang, og skal vi tro Evensen ikler han seg den gule trøyen på sin første etappe.
– Han har så mye kraft, og kommer inn i årets Tour de France med en mentalitet som gjør han til min soleklare favoritt på den første etappen.
Mathieu Van der Poel kommer fra en spektakulær sykkelfamilie. Pappa Adri står med to etappeseire i Tour de France, i tillegg til Flanderen rundt, Liege-Bastogne-Liege og Amstel Gold Race. Bestefar Raymond Poulidor er kjent som "den evige toer".
LES OGSÅ: Tre uker som favorittens livvakt venter Stake Laengen

To store utfordrere

Discoverys favorittliste til etappe 1 i Tour de France:
**** Mathieu Van der Poel
*** Julian Alaphilippe, Wout Van Aert
** Benoît Cosnefroy, Alex Aranburu, Sonny Colbrelli, Peter Sagan, Marc Hirschi
* Magnus Cort, Cees Bol, Søren Kragh Andersen
De største utfordrerne til Van der Poel mener Evensen er den franske yndlingen Julian Alaphilippe og det belgiske multitalentet Wout Van Aert.
– Man kommer seg ikke utenom Alaphilippe, han har potensial til å ta det. Men det flater litt ut på slutten av bakken, og det taler i Van der Poels fordel. Van Aert er en av favorittene så fremt han ikke må sitte å passe på Primoz Roglic hele veien inn, sier Evensen.
Den siste bakken opp Côte de la Fosse aux Loups er 3,1 kilometer lang med 5,6% stigning i snitt, men som Evensen sier flater det hele litt ut de siste hundre meterne inn mot mål.
Evensen mener avslutningen kunne passet til sammenlagtskanonene Primoz Roglic og Tadej Pogacar, men at de trolig ikke ønsker å være helt i toppen.
– Det er nok ingen av de som ønsker å bære den gule trøya fra første etappe. De kommer nok til å plassere seg godt fremme, men samtidig ikke gå for seieren, sier Evensen.
Etappen blir for hard for de norske. Amund Grøndahl Jansen holder trolig ikke følge med de beste opp bakken, Vegard Stake Laengen sin jobb blir å trygge kapteinen Tadej Pogacar, og den blir trolig for tøff også for Boasson-Hagen
– For en del år tilbake ville dette vært en fin mulighet for Edvald, men det blir for tungt i år, tror jeg, sier Evensen.
Resten av listen med forklaring:
** Benoît Cosnefroy: Har en god bakkeavslutning, og dette er en av etappene han trolig har sett seg ut. Har han klart å prikke formen?
** Alex Aranburu: Bør passe han godt. Ble nummer tre i det spanske mesterskapet, og har flere topplasseringer i løp med lignende avslutning, senest i Criterium du Dauphine.
** Sonny Colbrelli: Er i kjempeform. Vant det italienske mesterskapet i en tøff løype. Vant, og ble nummer to i lignende etapper i Criterium du Dauphine.
** Peter Sagan: Må på listen, delvis på gamle meritter. Kan aldri avskrives, men det spørs om han henger med helt inn.
** Marc Hirschi: Litt i samme kategori som Sagan. Kommer med på fjorårets meritter. Men hvilken form er han i? Det er spørsmålet.
*Magnus Cort: Har en god avslutning i mindre felt, en outsider. Vant en tøff etappe i Rout d'Occitanie tidligere i juni.
* Cees Bol: Er helt avhengig av at det går relativt rolig i feltet. Meget god spurter.
* Søren Kragh Andersen: God kapasitet. Vant to etapper i fjorårets Tour de France. Har ikke vist all verden i år, men viste stigende form i Sveits rundt.
Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 PÅ 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 PÅ 13:47