Populære sporter
All sport
Vis alt

En dag for bruddrytterne: Her er favorittene til dagens etappe

Joakim Opphus

Oppdatert 13/07/2021 klokken 12:31 GMT+2

Discoverys sykkelekspert tror vinneren av den 16. etappen i årets tour vil sitte i dagens brudd.

Matej Mohoric (t.v.), Wout van Aert (midten), Dylan Theuns (t.h.)

Foto: Getty Images

Etappe 16 Pas de la Case – Saint-Gaudens 169 km
Etter en etterlengtet hviledag for feltet tar de fatt på det som kan være den siste muligheten for bruddseier. Mange vil har nok sett seg ut denne etappen. Det er forholdsvis langt fra siste bakke til mål, noe som åpner opp for flere ryttertyper.
Det skal være for langt å gå solo i siste bakke i dag, men jeg har blitt overrasket før. Jeg tror såpass mange bruddryttere er klare for å kjempe om etappeseier og at det er det som kommer til å skje.
Det er ikke lett å tippe vinner av disse etappene. Vi har sett det mange ganger at det kan være ganske tilfeldig hvem som treffer på bruddet.
Dagens start gjør det ikke noe lettere. Med motbakke kan de sterkeste rytterne slite seg av gårde, men i dag skal du treffe godt for å komme av gårde. Dagens tips er basert dels på magefølelse, og dels på hvem jeg mener har de nødvendige forutsetningene for å klare å komme seg i bruddet.
Så er spørsmålet hvor bruddet kommer til å gå. UAE vil ha en gjeng av gårde før Col de Port, men det er slett ikke sikkert de får det som de vil. Starten er teknisk i starten, men mindre teknisk nedover i dalen. Går ikke bruddet med en gang, tror jeg ikke det får får bakken. Igjen – umulig å si.

Evensens favoritter:

**** Wout van Aert
*** Dylan Teuns, Matej Mohoric
** Bauke Mollema, Omar Fraile, Julian Alaphilippe
* Mattia Cattaneo, Patrik Konrad, Ion Izagirre, Pello Bilbao

Vurderinger av favorittene:

****
– Jeg har forsøkt i det lengste å finne en annen favoritt enn Wout van Aert i dag, men jeg klarer ikke. Jumbo Visma skal passe på Vingegaard, men de er også meget aktive i kampen om ny etappeseier. Får de Wout med over bakkene er han en soleklar favoritt i mine øyne, og jeg tror den belgiske mesteren vil grave dypt i dag for å få det til. Også skal han ha klatrepoeng i tillegg.

***
– Dylan Teuns er en luring. Jeg tror han er avhengig av at bruddet går tidlig, men på sine beste dager kan han bite seg med en solid gruppe over første fjell. I finalen er han smart, og jeg ser på ham som en god kandidat til dagens etappe.
– Matej Mohoric kommer til å lage dagens brudd. Merk mine ord. Han MÅ ha den gruppa av gårde før bakken, og får han til det tror jeg han vil kunne sitte med helt inn. Går ikke bruddet før bakken tror jeg det blir tøft, men Mohoric er sulten i dag.
**
– Bauke Mollema skal selvsagt i dagens brudd. Jeg tror mye skal klaffe for at han tar seieren til slutt, men han har allerede lurt ett brudd i år. Får håpe girene hans fungerer i dag.
– Omar Fraile har vært ganske synlig den siste uka. Klatrer ok på sitt beste, og har en finfin avslutning. Må nok i «det rette» bruddet for å vinne i dag, men jeg er sikker på at han vil prøve.
– Alaphilippe må liksom nevnes hver gang. Man vet aldri hva han kan finne på, eller hvordan formen hans er. Ikke sett helt konge ut, men var kynisk på etappen til Andorra, noe som forteller meg at han virkelig vil ha enda en etappesier.
*
– Cattaneo er spennende å følge i årets Tour. 14:45 bak i sammendraget, og skal med det få lov til å gå i brudd igjen. Det har jo blitt noen, og jeg synes han ser sterk ut. Kommer han seg med over siste bakke kan det gå helt inn.
– Patrick Konrad har virkelig kjørt sterkt den siste uken, og vil nok forsøke i dag igjen. Klatresterk som han er, vil han mest sannsynlig komme seg greit over alle bakkene, men han skal ha litt flyt for å vinne. Lykke til!
– Ion Izagirre går igjen i tipsene mine, men det går aldri inn. Nå har det blitt en greie for meg. Han har kvalitetene som kreves, og med en ok spurt i mindre grupper, kan det gå hele veien dersom gruppa er riktig satt sammen.
– Pello Bilbao, 11 minutter bak i sammendraget, skal jobbe litt for å snike seg med i bruddet. Han er vel den enste som faktisk kan ta en Ben O´Connor og kjøre seg opp i sammendraget med et stunt. Det hadde vært gøy! Jeg mener også han er en bra mann på dagens etappe. Klatrer godt og er relativt rask.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame