Det ble en dramatisk avslutning på den sjette etappen i Tour de France. Mark Cavendish var sterkest på oppløpet, og vant foran belgiske Jasper Philipsen, og den franske spurteren Nacer Bouhanni. Men spurten var ikke helt reglementer, ifølge Discoverys sykkelekspert.
– Den er helt på grensen. Jeg er redd han blir disket, sier Kurt Asle Arvesen i det han ser reprisen fra oppløpet.
Deucuninck Quickstep tok kontroll på det 1,6 kilometer lange oppløpet, men kom for tidlig i front. I stedet for å følge sin egen opptrekker Michael Mørkøv, valgte 36-åringen å ta hjulet til spurtkonkurrent Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix).
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 KLOKKEN 10:40
I det veteranen, som vant etappen til Châteauroux både i 2008 og 2011, passerte Philipsen og opptrekker Tim Merlier hindret han først Merlier, før også Philipsen måtte stoppe opp litt, for å hindre krasj.
– Jeg tror Alpecin-Fenix sender inn protest på den der, utbrøt Arvesen fra kommentatorplass.
Femten minutter etter etappeslutt ble det klart at rittledelsen ikke deplaserer Mark Cavendish.
Like fullt var det Mark Cavendish som krysset mållinjen først, foran Jasper Philipsen og franske Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic).
Med seieren er Mark Cavendish oppe i 32 etappeseire i Tour de France, bare to seire bak rekorden til Eddie Merckx.
Tidligere på etappen satt Greg Van Avermaet (Ag2R) og Roger Kluge (Lotto Soudal) satt i et tomannsbrudd underveis, og de hadde rett under to minutter ned til hovedfeltet med 60 kilometer igjen. Det var imidlertid ingen mulighet for bruddseier, selv om de holdt ut lenge. Van Avermaet gjorde det meste av jobben for de to i fronten, og de ble til slutt hentet av hovedfeltet med rett under tre kilometer igjen.
Topp 10 på etappen:
1. Mark Cavendish
2. Jasper Philipsen
3. Nacer Bouhanni
4. Arnaud Démare
5. Peter Sagan
6. Cees Bol
7. Tim Merlier
8. Wout Van Aert
9. Michael Matthews
10. Mads Pedersen
Mathieu Van Der Poel (Alpecin Fenix) leder fortsatt Tour de France sammenlagt, åtte sekunder foran Vegard Stake Laengens lagkamerat Tadej Pogacar. Mark Cavendish styrker sin ledelse i kampen om den grønne trøyen. Ide Schelling forsvarte sin klatretrøye, og det er Tadej Pogacar som leder ungdomskonkurransen foran Jonas Vingegaard.
(©NTB)
Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 KLOKKEN 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 KLOKKEN 13:47