Tyskeren trillet alene over målstreken i Nîmes. Bora-rytteren stakk fra sine bruddkolleger med rundt tolv kilometer igjen, og ingen kunne nekte Politt å ta sin første Tour de France-seier.
Han slo spanske Imanol Ervitti og australske Harry Sweeny med 31 sekunder. Politt var en del av bruddet som fikk gå nesten umiddelbart på den 12. etappen.
Boasson Hagen var i tet med tolv andre ryttere fram til det var snaut fem mil igjen. Et angrep fra Politt stykket opp bruddet, og det norske håpet greide ikke å holde tritt. Han ble værende i en gruppe med regjerende verdensmester Julian Alaphilippe og spurtkanonen André Greipel.
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 KLOKKEN 10:40

Håpet som brast

Norge har med tre syklister i årets Tour de France, men inntil torsdag hadde ingen av dem preget rittet. Riktignok var Vegard Stake Laengen med i onsdagens opprinnelige brudd, men måtte slippe da de sterkeste klatrerne stakk i fjellene.
Dagen etter sørget Boasson Hagen for et gryende håp om norsk etappeseier. Så kom splitten som knuste drømmen. 34-åringen har tre triumfer i Tour de France (to i 2011 og én i 2017).
På tampen måtte rudsbygdingen kjempe for å holde seg i gruppen han satt i. I mål tråkket han inn til 12.-plassen og var to minutter og ni sekunder bak Politt.

Stort gap

Sidevind ga store utslag i feltet fra start. Det ble flere grupperinger etter kort tid på den 159,4 kilometer lange etappen, som gikk fra Saint-Paul-Trois-Chateaux til Nîmes.
Avstanden til hovedfeltet bare økte, og det ble tidlig klart at gapet kom til å bli det største for et brudd i årets Tour de France.
Prestisjerittet fortsetter fredag med nok en flat etappe. Da skal rytterne begi seg ut på 219,9 kilometer fra Nîmes til Carcassonne.
(©NTB)
Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 KLOKKEN 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 KLOKKEN 13:47