Etappe 19 Mourenx - Libourne 207 km
Pyreneene og Alpene er historie for denne gang i årets Tour de France. Nå venter tre flate etapper, hvor én av de er en tempo. Men først en etappe som kan gå inn i historiebøkene.
For på den nittende etappen står to rekorder for fall. Hvis et brudd kommer avgårde og vinner, blir det den niende bruddseieren i årets Tour de France. Et så høyt antall seire fra brudd har aldri skjedd i de foregående 107 utgavene av Tour de France.
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 KLOKKEN 10:40
LES OGSÅ: Jakten på Kanibalens uslåelige rekord
Skulle feltet komme samlet inn til mål kan Mark Cavendish ta sin 35. etappeseier i Tour de France, og stå alene i historiebøkene som rytteren med flest etappeseire i historien, foran Eddy Merckx.
Discoverys sykkelekspert Henrik Evensen sa på torsdagens sending at han trodde på bruddseier, men nå tar han en u-sving.
– Troen har blitt et håp. Nå tror jeg derimot på en samlet spurt i Libourne. Det blir tøft for Deucuninck Quickstep å kontrollere, men de har vært gode nok til å kontrollere bruddene i starten av de siste to etappene. Det må de gjøre i dag også, og det blir ikke lett i den kuperte starten, spår Evensen.
Etappen er brutale 207 kilometer lang, men Evensen spår at Alpecin Fenix vil hjelpe til med de få rytterne de har igjen. For de har fortsatt med seg en spurtkanon.
Evensen tror derimot at det blir en historisk dag sørvest i Frankrike.
– Jeg tror på Mark Cavendish. Han kan avslutte Touren med hele seks etappeseire. Det er spinnvilt å tenke på, men jeg har han som favoritt i dag skulle dette ende i en spurt. Han har kommeg seg greit gjennom fjellene med gode hjelpere, det har de ikke gjort for å kaste bort en god mulighet for et glass Champagne på hotellet i dag, spår Evensen.
Her er Evensens liste (den kommer med forklaring i bunn av saken)
**** Mark Cavendish (Deucuninck Quickstep)
*** Jasper Philipsen (Alpecin Fenix)
** Sonny Colbrelli (Bahrain Victorius), Michael Matthews (Team BikeExchange), Cees Bol (Team DSM), Danny Van Poppel (Intermaché Wanty Gobert)
* Anthony Turgis (Direct Énergie), Andre Greipel (Israel Start-Up Nation), Magnus Cort (EF Education NIPPO)
Cavendish sin store utfordrer mener Evensen er belgiske Jasper Philipsen.
– Han er min soleklare toer i dag. Det er ikke usannsynlig at han klarer å ta Cavendish på målstreken, men han er avhengig av mer flaks og flyt, da han har mistet sine to beste opptrekkere.
**Colbrelli/Matthews: De vil nok begge forsøke å komme i et brudd i dag for å ta poeng på Cavendish. men det blir ikke lett. I Libourne kan begge levere gode spurter, men de er neppe først over streken.
** Cees Bol: Har levert jevnt og trutt topp 10-plasseringer i spurtene, men han er bedre enn hva han har vist. Det er tvilsomt at han vinner, men topp 3 er ikke usannsynlig.
** Danny Van Poppel: Leverte en god spurt i Carcasonne, og vil helt sikkert forsøke å forbedre 5. plassen derfra. Det blir ikke lett for en typisk 5.plass mann som hollenderen, men det må jo lykkes en gang.
*Anthony Turgis: Jeg ser ikke for meg at han kan vinne, men han bør være topp 10
* Andre Greipel: Tenk om «Gorillaen» skulle vunnet i dag. Han skal ha en ekstremt god dag, og alt skal klaffe, men han har vunnet før. 158 ganger faktisk. Smak på den. 158 ganger.
*Magnus Cort: Har vunnet massespurt før, og godt inn i den tredje uka i en Grand Tour er spillereglene litt annerledes. Jeg gir vår danske venn en liten mulighet for å redde æren for et EF-lag uten mye å rope hurra for.
Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 KLOKKEN 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 KLOKKEN 13:47