Marc Hirschi var nærmest de to slovenerne i spurten. Han ble hentet to kilometer før mål av Pogacar, Roglic, Mikel Landa og Egan Bernal etter ni mil alene i tet. Hirschi ga seg imidlertid ikke, men kunne altså ikke hamle opp med Pogacar og Roglic.
Hirschi blir likevel hyllet. 22-åringen fra Bern lå i tet store deler av den harde etappen, men kjempet videre, selv da han ble tatt igjen.
Tour de France
Stjernerytterens lag mistenkes for doping: Har startet etterforskning
21/09/2020 PÅ 17:50
Og selv om han nok helst hadde ønsket seg belønning i form av etappeseier, kan han hevde å ha vunnet mange sykkelhjerter.
– Etter nesten 100 kilometer alene i fjellene er Hirschi et halv hjul unna seieren. Likevel, for en utrolig prestasjon. Jeg tror aldri jeg har sett noe så stilig fra en så ung rytter, skriver Will Newton, redaktør for Global Cycling Network, på Twitter.
Han er langt ifra den eneste som roser Hirschis heltemodige innsats.
– Det er mange som kommer til å unne deg en seier senere i Touren. For en prestasjon, sa Eurosport-kommentator, Jørn Sundby.
De nærmeste utfordrerne passerte målstreken elleve sekunder etter vinneren Pogacar.
Se avslutningen på etappen her. Saken fortsetter under videoen:

Se avslutningen på thrilleretappen

Kamp om bruddet

Mange ryttere ønsket å komme seg med i dagens brudd, men etter over 60 kilometer med hardkjør var det kun Hirschi som fikk en luke til feltet. På det meste hadde han nærmere fem minutters ledelse, men det holdt altså akkurat ikke inn.
De store favoritten begynte å røre på seg i den siste 7,7 kilometer lange stigningen med toppen 18 kilometer før mål. Stigningen er brattest mot toppen med stigningsprosent på 10,5, 12,2, 13,6 og 9,9 de siste kilometerne.
Blant de store sammenlagtfavorittene var det Tadej Pogacar som angrep først. Ikke lenge etter var regjerende Tour-vinner Egan Bernal på offensiven, mens Adam Yates i den gule trøyen måtte slippe resten av favorittene. Han tapte til slutt 54 sekunder.

Slovenere på hugget

Etter at Pogacar startet showet blant favorittene og Bernal etter hvert prøvde seg, skilte en femmannsgruppe bestående av Bernal, Pogacar, Landa, Roglic og Porte seg ut.
Flere ryttere, deriblant Romain Bardet kom seg opp til gruppen, men da de to slovenerne spurtet om bonussekunder på toppen av stigningen, skilte Bernal, Pogacar, Landa og Roglic seg ut for godt. Roglic fikk fem, mens Pogacar fikk to bonussekunder.
Pogacar er nå nummer sju i sammendraget, 44 sekunder bak landsmannen. Egan Bernal er nærmest Rolic, 21 sekunder bak. De to franskmennene Guillome Martin og Romain Bardet, som begge var elleve sekunder bak i mål, ligger henholdsvis 28 og 30 sekunder bak.
Pogacars lagkamerat Vegard Stake Laengen kom først i mål av nordmennene, 22.42 bak, mens Amund Grøhndal Jansen, Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen kom trygt inn med en 72 mann sterk gruppe halvtimen bak seiersherren.
(©NTB)
Tour de France
Kristoff etter Touren: – Fremtiden ser lys ut
20/09/2020 PÅ 18:02
Tour de France
Bennett vant Tour-avslutningen – norsk jubel for Pogacars triumf
20/09/2020 PÅ 17:21