• Tour de France starter lørdag 28. august. Se første etappe fra klokken 13.50 på Eurosport 1, Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Det er TV 2 som skriver at lagledelsen Lotto Soudal har gitt Hagen beskjed om å komme seg ned til Frankrike tirsdag.
Der skal han være reserve for lagkameratene som skal sykle Tour de France. Grunnen er frykt for at noen av rytterne skal få covid-19-viruset før Tour-starten.
Tour de France
Stjernerytterens lag mistenkes for doping: Har startet etterforskning
21/09/2020 PÅ 17:50
Laget er nemlig blitt noe tynnere i løpet av de siste dagene. Fredag krasjet Tour-uttatte Tim Wellens under trening. Tilstanden skal være helt grei etter forholdene, men han vil ikke klare å bli klar til rittet i Frankrike, skriver Lotto Soudal på lagets nettsted.
Wellens' erstatter blir Frederik Frison. Samtidig ønsker laget Carl Fredrik Hagen på plass i Frankrike som en mulig erstatter, i tilfelle noen på laget får koronaviruset. Om noen får det, vil også vedkommendes romkamerat forsvinne før Tour-starten.
Derfor skal Hagen være standby sammen med polske Tomasz Marczynski.
– Sannsynligheten for å skulle sykle Tour de France er minimal, slik jeg forstår det. Men skulle en av gutta teste positivt for covid-19 onsdag eller torsdag, så kommer jeg til å steppe inn. Om alt er normalt med helsen til de åtte som er tatt ut, så reiser jeg hjem igjen fredag til nye ti dager med karantene, sier Hagen til TV 2.
Han imponerte med en åttendeplass i fjorårets Vuelta a España. Det er hans eneste erfaring i en såkalt Grand Tour, som er et av de tre store etapperittene Tour de France, Giro d'Italia og altså Vuelta a España.
  • Tour de France starter lørdag 28. august. Se første etappe fra klokken 13.50 på Eurosport 1, Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Tour de France
Kristoff etter Touren: – Fremtiden ser lys ut
20/09/2020 PÅ 18:02
Tour de France
Bennett vant Tour-avslutningen – norsk jubel for Pogacars triumf
20/09/2020 PÅ 17:21