Populære sporter
All sport
Vis alt

Kristoff i gult etter maktdemonstrasjon på åpningsetappen

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 29/08/2020 klokken 19:29 GMT+2

Alexander Kristoff fikk en drømmestart på årets Tour de France. Nordmannen spurtslo samtlige konkurrenter i Nice, og blir dermed den andre nordmannen i historien som sykler med den gule trøya.

Alexander Kristoff med den gule trøya

Foto: Getty Images

– Jeg har alltid drømt om å sykle med den gule trøya. Jeg følte meg veldig sterk de siste kilometerne. Dette betyr veldig mye for meg, jeg er veldig stolt, sa Alexander Kristoff etter lørdagens seier.
– Det var en helt utrolig følelse. Jeg er veldig glad nå, la han til.
Alexander Kristoff blir dermed den andre nordmannen som bærer den gule trøya i Tour de France. Nordmannen spurtslo den danske verdensmesteren Mads Pedersen (Trek-Segafredo) og Cees Bol (Sunweb), som endte på henholdvis andre- og tredjeplass.
– Jeg hang meg først på Sagan, men ble låst inne. Men da så jeg Ces Bol til høyre, så jeg fulgte ham. Han startet spurten tidlig, og da han sluknet hadde jeg fortsatt gode bein. Det var et fantastisk øyeblikk, forklarer kveldens hovedperson.
Se intervjuet med Kristoff etter seieren her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Kristoff om å bære den gule trøyen: – Betyr mye for min karriere

Norsk hjelp

Alexander Kristoff ble lansert som en av favorittene av Eurosport-kommentator Jørn Sundby før den første etappen av årets Tour de France, og det så lenge lovende ut for den norske spurteren.
– Det er meget gode sjanser for Alexander Kristoff her nå. UAE ligger med flere mann i hovedfeltet, så han kan få god hjelp inn på oppløpet nå, spådde Sundby drøye 15 kilomter før målgang.
Med god hjelp fra sin norske lagkamerat i UAE Vegard Stake Laengen fikk Kristoff et best mulig utgangspunkt før de siste meterne. Det utnyttet han på mesterlig vis, og sikret altså en drømmestart for vårt norske spurthåp i Frankrike.
Se den imponerende spurten av Alexander Kristoff. Saken fortsetter under videoen.
picture

Se den dramatiske avslutningen – her vinner Kristoff

Favorittfall

Lotto Soudals største stjerne Caleb Ewan, som lagkamerat Carl Fredrik Hagen lanserte som favoritt før Tour de France-åpningen, falt tidlig av hovedfeltet. Til tross for en enorm opphenting av australieren, ble det ingen stor dag for Lotto Soudal i Tour de France-åpningen.
Ewan var en av flere favoritter som var plaget av dårlige forhold og en rekke velter.
– Vi er i ferd med å få en «last man standing». Det veltes både til høyre og til venstre, og det begynner å bli ganske dramatisk, sa Europsort-kommentator Jørn Sundby da det gjenstod drøye 63 kilometer.
– Det er rett og slett et favorittfall «deluxe» på dagens etappe.
Edvald Boasson Hagen gjorde også sine saker bra på avslutningen av dagens etappe, og var til god hjelp for italienske Giacomo Nizzolo.
– Han gjør en meget god jobb for Nizzolo her nå, sa Eurosport-kommentator Sundby kun noen kilometer før mål.
Her går det galt for Astanas Ion Izagirre.
picture

Såpeglatte franske veier – her sklir rytteren rett inn i veiskiltet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame