Saken oppdateres.
  • Følg hele den fjerde etappen i Tour de France på Eurosport 1 og Dplay fra 13.20 tirsdag. Sikre deg tilgang her.
– Kristoff er ganske innestengt! utbrøt Eurosport-kommentator Jørn Sundby.
Tour de France
Stjernerytterens lag mistenkes for doping: Har startet etterforskning
21/09/2020 PÅ 17:50
Alexander Kristoff kjempet om sin andre seier på tre dager i årets tredje Tour de France-etappe, fra Nice til Sisteron.
Den flate avslutningen på mandagens etappe endte i et skikkelig spurtoppgjør. Alle kanonene var på plass.
Til slutt var det Caleb Ewan som tok seieren. Kristoff var innestengt og kom seg aldri opp på oppløpet. Dermed havnet han langt bak som nummer 15.
Peter Sagen endte som nummer fem. Han tar dermed over Kristoffs grønne poengtrøye med to poeng ned til nordmannen.
– I en litt sånn motvindspurt må man ha noen folk til å holde seg foran. Ellers blir man sittende i midten, og der var det helt kaos, sa Kristoff til TV 2 etter etappen.
Eurosport-ekspert Stig Kristiansen roste Ewans spurt.
– Rett og slett en fantastisk spurt av Caleb Ewan.
Julian Alaphilippe beholder forøvrig den gule ledertrøyen.
Se spurtoppgjøret her. Saken fortsetter under videoen:

Her blir det trøbbel for Kristoff

Krasjet med egen lagbil

Jérôme Cousin var blant de første utbryterne. Da det gjensto 100 kilometer, var han imidlertid alene. Da var de aller verste toppene bak ham. Ledelsen var på bortimot tre og et halv minutt. Kunne den holde helt inn?
Deceuninck-Quick-Step-laget kontrollerte hovedfeltet mesteparten av den noe kuperte etappen. De virket ikke nevneverdig interesserte etter å jakte på Cousin og co.
Men så begynte ting å skje. Nans Peters og Benoît Cosnefoy satte fart. Da våknet også resten av pelotonen. De to rytternes angrep på Cousin var kortvarig, men det var nok til at feltet satte opp hastigheten. Anthony Perez var i utgangspunktet også med i forsøket deres på å få kontakt med Cousin, men Cofidis-rytteren hadde først en punktering, før han deretter krasjet med lagets bil. Istedenfor å sitte i klatretrøyen etter etappen, måtte han bryte touren med en ribbeinsskade.

Kunne Kristoff henge med?

Rytterne måtte gjennom flere stigninger i løpet av etappen, men en flat avslutning ga nok flere spurtsterke ryttere håp om en gjev triumf. Alexander Kristoff syklet i grønt, men det var usikkert om han ville kunne kjempe om seieren etter alle stigningene.
Men da feltet knappet mer og mer inn på Cousin, var Kristoff fortsatt ikke hektet av. Flere andre spurtsterke ryttere hang også på. Det gikk mot massespurt.
Edvald Boasson Hagen hadde fått i oppgave å være Giacomo Nizzolos nest siste opptrekker i en eventuell spurt, kunne VG fortelle. Dermed kunne det bli to nordmenn med nøkkelroller i finalen. Før den hentet imidlertid Peter Sagan noen poeng på Kristoff i kampen om den grønne trøyen, ettersom han var blant flere som var foran nordmannen i den siste mellomspurten da litt over tre mil gjensto. Dermed ville Sagan også overta Kristoffs grønne trøye med etappeseier.
Og med 13 kilometer igjen var seltet samlet. Det var klart for action.
Kristoff forsøkte å komme seg frem, men hadde aldri manøvreringsrommet han behøvde. Caleb Ewan kom seg gjennom gapet som en kanon og slo Sam Bennett og Nizzolo i kampen om seieren.
Sagan ble kun nummer fem, men Kristoff var såpass langt bak at han mistet den grønne poengtrøyen.
Tour de France fortsetter tirsdag med etappe fra Sisteron til Orcières Merlette. Den kan du følge i sin helhet på Eurosport 1 og Dplay fra 13.20.
Tour de France
Kristoff etter Touren: – Fremtiden ser lys ut
20/09/2020 PÅ 18:02
Tour de France
Bennett vant Tour-avslutningen – norsk jubel for Pogacars triumf
20/09/2020 PÅ 17:21