• Se hele Tour de France. De første 70 minuttene kan du KUN se på Eurosport 1 og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Tyskeren har selv gjort mange av Bora-lagets forsøk på etappeseier i årets Tour, og på den 16. etappen lyktes det. Kämna rykket fra i avslutningen av tirsdagens fjelletappe og kom alene i mål i Villard-de-Lans.
Bora-laget er blant lagene som har lagt ned mest krefter så langt i årets Tour, blant annet for å gi Peter Sagan et godt utgangspunkt i kampen om grønn trøye. Det har foreløpig gitt få resultater.
Tour de France
Stjernerytterens lag mistenkes for doping: Har startet etterforskning
21/09/2020 PÅ 17:50
Tirsdag ble det imidlertid full klaff da Kämna støtet fra det 23 mann sterke bruddet han var en del av på toppen av den siste stigningen. Ingen klarte å følge ham. Toer Richard Carapaz fra Ineos-laget endte 1.27 minutt bak tyskeren.
Seieren er Kämnas største i karrieren. Han har tidligere vært med på det tyske laget som tok VM-gull i lagtempo i 2017.
– Det er en fantastisk dag. Jeg visste at jeg måtte komme alene til mål og ga alt, sa Kämna.

Bernal la seg bevisst bakpå

Sammenlagtfavorittene trillet i mål i samlet tropp drøyt 17 minutter etter tyskeren. Der var ikke fjorårsvinner Egan Bernal med. Han slapp seg ned i gruppettoen, sammen med Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen, ryttere av et helt annet kaliber.
Bernal gjorde dette med vilje, for å havne så langt bak i sammendraget at han kan gå i brudd og kjempe om etappeseirer seinere i Touren.
– Ja, det var planen. Vi må se hvordan ryggen og kroppen hans er før vi legger noen videre planer, sa Bernals sportsdirektør, Gabriel Rasch, til NTB etter etappen.
Da han kom i mål sa Bernal at han har store smerter i ryggen og kneet, men at han håper han kan fullføre rittet og komme til mål i Paris.

Lite å gjøre for de norske

Primoz Roglic beholdt sin gule trøye og har fortsatt 40 sekunder ned til Tadej Pogacar.
Topp ti i rittet er de samme etter tirsdagens etappe, bortsett fra at Tom Dumoulin har rykket forbi Nairo Quintana og overtatt niendeplassen.
De norske rytterne hadde lite å stille opp med på tirsdagens fjelletappe. Boasson Hagen prøvde å komme seg med i brudd, men klarte det ikke. Han kom i mål sammen med Kristoff, Amund Grøndahl Jansen og Bernal over 27 minutter bak etappevinneren.
(©NTB)
Tour de France
Kristoff etter Touren: – Fremtiden ser lys ut
20/09/2020 PÅ 18:02
Tour de France
Bennett vant Tour-avslutningen – norsk jubel for Pogacars triumf
20/09/2020 PÅ 17:21