Enda et steg nærmere Tour-seieren da flere av konkurrentene falt av

Oppdatert 16/09/2020 klokken 20:22 GMT+2

Miguel Ángel López vant den tøffe fjelletappen i Tour de France onsdag, men Primoz Roglic fulgte på andreplass og strammet grepet om den gule ledertrøya.

Primoz Roglic im Gelben Trikot der Tour de France 2020

• Se hele Tour de France. De første 75 minuttene kan du KUN se på Eurosport 1 og Dplay. Sikre deg tilgang her!
López viste seg som den sterkeste mot slutten av den brutale stigningen opp mot mål på Col de la Loze i Méribel, den lengste og tøffeste klatreseksjonen i årets Tour de France. Colombianeren rykket på de siste kilometerne og seiret 15 sekunder foran Roglic.
Sloveneren i den gule ledertrøya hadde god hjelp av sine lagkamerater i Jumbo-Visma og så den ene etter den andre av sammenlagtrivalene falle av, blant dem Rigoberto Urán som startet dagen på 3. plass.
De siste snaue to kilometerne måtte Roglic alene konsentrere seg om å holde landsmann og sammenlagttoer Tadej Pogacar bak seg, noe han greide med 15 sekunders margin. Dermed økte han ledelsen og er 57 sekunder foran UAE-rytteren.
López er ny rytter på tredjeplass. Astana-rytteren er 1.26 minutt bak Roglic.
Se høydepunktene fra etappen her. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene fra den 17. Tour de France-etappen

Sinnssykt tøft

– Det var en sinnssykt tøff dag, og de siste tre-fire kilometerne var brutale, men det ble en ny god dag for oss. Jeg vant ikke, men jeg styrket stillingen i sammendraget, så jeg er fornøyd, sa Roglic i et intervju vist på TV 2.
– En tøff dag. Det eksploderte på de siste kilometerne, men jeg er glad for at jeg greide å komme meg inn på tredjeplass og ikke tape så mye tid, sa Pogacar, som erobret klatretrøya.
– Den gule trøya er hovedmålet, og den er fortsatt innen rekkevidde. Det blir en ny tøff dag i morgen, så får vi se om vi kan gjøre noe med det da.
Giro d'Italia-vinner Richard Carapaz lå lenge alene i brudd og hadde fortsatt 40 sekunder på forfølgerne 4 kilometer før toppen, men en kilometer senere var han tatt igjen. Han slet seg til mål på 11. plass.

Greide tidsgrensen

Alle de fire norske deltakerne kom seg også i mål innen tidsfristen, som onsdag var 37.35 minutter etter vinneren. Vegard Stake Laengen kom inn på 68.-plass (25.26 bak), Edvald Boasson-Hagen på 89. plass (27.25), Amund Grøndahl Jansen på 127. plass (29.44) og Alexander Kristoff på 140. plass (31.04).
150 mann greide tidsgrensen. Belgiske Jens Debusschere gjorde det ikke og er ute av rittet.
– Den siste bakken var bratt, men jeg kom meg greit opp, sa Boasson-Hagen til TV 2.
– En veldig uregelmessig og veldig bratt bakke. Seige saker, sa Jansen, som igjen lot seg imponere av lagkamerat Roglic.