Populære sporter
All sport
Vis alt

Boasson Hagen herjet i bruddet – så sa det stopp

Sebastian Langvik-Hansen

Oppdatert 03/09/2020 klokken 17:16 GMT+2

Det ble seier ved den innlagte spurten, men da målstreken kom var han ikke å se.

Edvald Boasson Hagen

Foto: Eurosport

Edvald Boasson Hagen hoppet på bruddet da de gikk i starten, og sammen med syv andre lå de og kjempet seks minutter foran feltet, mesteparten av etappen.
Der enkelte av de andre sparte litt krefter på den ene innlagte spurten, tråkket Boasson Hagen til og vant den foran Daniel Oss.
Den kraftanstrengelsen kan ha blitt avgjørende, for nordmannen begynte å slite allerede opp Col de Mourèzes, rundt 30km før mål. I starten av stigningen på Col de la Lusette like etter hadde ikke 33-åringen mer krefter og måtte slippe.
Han var dermed ikke oppe og kjempet om seieren når det virkelig gjaldt. Det var derimot Alexey Lutsenko som klarte å riste av seg resten av bruddet, og holdt helt inn. Hovedfeltet var aldri i nærheten av å klare å hente igjen 27-åringen, som tok sin første etappeseier i karrieren.
– Det var en viktig seier for meg, for Tour de France er et veldig stort og viktig ritt. Det er det største jeg har vunnet, sa Lutsenko etter målgang.
Jesus Herrada kom inn 55 sekunder bak, mens Greg van Avermaet dunket til og slo Neilson Powless i kampen om tredjeplassen.
Alexander Kristoff var aldri i nærheten av å prege dette rittet og datt av hovedfeltet opp Cap de Coste, litt over 30km før mål.
Med poeng til Sam Bennett på den innlagte spurten tapte nordmannen ørlite terreng i kampen om den grønne trøyen.
Se målgangen her:
picture

Lutsenko holdt ut og tok sin første etappeseier i karrieren

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame