Det skjedde på en dag med tidvis sterk sidevind og mye dramatikk. Da spurten gikk lå Ewan i front før han ble passert av Bennett. Peter Sagan ble nummer tre og mistet poengtrøya til Bennett.
Deceuninck-Quickstep-rytteren var svært rørt over sin første Tour de France-seier. Han har tidligere vunnet tre etapper i Giro d'Italia og to i Vuelta a España.
Tour de France
Stjernerytterens lag mistenkes for doping: Har startet etterforskning
21/09/2020 PÅ 17:50
– Jeg vil bare takke alle som har vært involvert. Hele laget og Patrick (Lefevere, lagsjef) som har gitt meg muligheten, alle som har fulgt meg hit. Jeg vil takke kona og alle rundt meg, sa Bennett før han beklaget at han gråt under intervjuet.
– Du drømmer om det, men du tror det aldri skal skje. Men det gjorde det, la han til om seieren.
Se intervjuet med Bennett her. Saken fortsetter under videoen.

Brast i gråt under seiersintervju

Kristoff parkert

Litt lenger bak i feltet kom Alexander Kristoff, som var nevnt blant seierskandidatene før etappen. Han klarte ikke å komme seg fram i god posisjon da det skulle gjøres opp om etappetriumfen og endte på 15.-plass.
Det var ikke fritt for episoder underveis på etappen fra Le Château-d'Oléron til Saint-Martin på øya Ile de Ré. 65 kilometer før mål gikk flere profilerte ryttere ned i en velt, blant dem UAE-rytterne Tadej Pogacar og Davide Formolo og Guillaume Martin, som var treer i Tour-sammendraget.
31 kilometer før mål veltet Arkea-Samsic-duoen Warren Barguil og Kevin Ledanois. Også andre ryttere gikk i bakken i løpet av de neste kilometerne, men ingen av de største seiersfavorittene.

Roglic beholdt ledelsen

Hovedfeltet sprakk opp noen ganger på grunn av sidevinden, men lukene ble tettet hver gang. Noen ryttere forsøkte å stikke, men feltet var helt samlet 10 kilometer før mål.
De første 66 rytterne kom i mål på samme tid. Blant dem var også Kristoffs lagkamerat Vegard Stake Laengen på 57.-plass. Amund Grøndahl Jansen endte 46 sekunder bak vinneren på 71.-plass, mens Edvald Boasson Hagen på 99.-plass kom i mål 5.25 minutter bak Bennett.
Jansen bidro til å taue Primoz Roglic trygt inn til en 32.-plass på etappen, og slovaken beholder dermed sammenlagtledelsen med 21 sekunders forsprang til Egan Bernal. Guillaume Martin ligger ytterligere sju sekunder bak.
(©NTB)
Tour de France
Kristoff etter Touren: – Fremtiden ser lys ut
20/09/2020 PÅ 18:02
Tour de France
Bennett vant Tour-avslutningen – norsk jubel for Pogacars triumf
20/09/2020 PÅ 17:21