Eurosport

Tour-drama – etappen stoppet etter ekstremvær

Tour-drama – etappen stoppet etter ekstremvær

26/07/2019 17:25Oppdatert 26/07/2019 17:59

Det ble fryktelig dramatisk på vei ned fra fjelltoppen, Col de L'Iseran, da rytterne fikk beskjeden om at rittet ble nøytralisert grunnet jordras.

Det hører til sjeldenhetene at ritt i Tour de France blir stoppet før de når målbyen, men naturen gjorde det umulig å fortsette på dagens etappe.

TV-bildene viste at veien ble helt sperret av, da jord, vann og stein hadde rast ned over veien.

Se bilder av været her:

Video - Dette ekstremværet nøytraliserte etappen: – Det er ikke ansvarlig å arrangere sykkelritt her

02:36

Det var tydelig at mange av rytterne var frustrerte over utfallet. Da etappen ble nøytralisert ble det også bestemt at det var resultatet over Col de L'iseran som ble tellende. På toppen av fjellpasset var det Egan Bernal som var først over, med over to minutter ned til lederen Julian Alaphilippe.

– Vi så en rasende Alaphilippe der som slo i døra, sa Eurosports sykkelkommentator, Petter Bø Tosterud da franskmannen ble kjørt vekk i lagbilen.

– Det er det som vil prege Tour de France for Alaphilippe nå. Uavhengig av om han hadde klart det eller ikke, så vil han alltid gå å kjenne på den «hva kunne skjedd? Hva kunne jeg tatt inn?», sier journalist i Procycling og Eurosport-kommentator, Theis Magelsen.

Arrangøren har bestemt seg for at de ikke kårer noen vinner av dagens etappe, men at deter tidene over Col de L'iseran som vil telle i sammendraget.

Dermed overtar Bernal den gule ledertrøya og har 45 sekunder ned til Alaphilippe. På tredjeplass i sammendraget ligger lagkameraten til Bernal, Geraint Thomas med ett minutt og tre sekunder opp.

TV-bildene viste en åpenbart frustrert Alaphilippe etter det ble avgjort at etappen skulle stoppes:

Video - Rasende Alaphilippe misfornøyd med avgjørelsen

01:15

Grunnen til det var at han nå mister den gule trøya til colombianeren. Kanskje mente franskmannen at han kunne tatt inn tilbake mer tid i utforkjøringen før den siste stigningen.

Dette er første gang siden 1998 at en etappe blir nøytralisert. Den gangen var det protester og politi, som gjorde at de ikke kunne fortsette løpet.

TV2s team havnet midt i dramaet, og Dag Otto Lauritzen var live fra rasstedet. Mens de stod der raste det igjen, og den tidligere syklisten ble rystet av det han så.

– Det er litt panikk, og det smeller oppe i fjellene. Det kommer masser med vann, stein og jord ned så vi måtte få flyttet noen av bilene. Nå holder vi på å snu for å komme i trygghet oppe i Val Val-d'Isère. Dette er faktisk farlig, sa Lauritzen på sendingen til TV2.

Tidligere i etappen måtte en følelsesladd Thibaut Pinot kaste inn håndkleet:

Video - Den franske stjernen ut av Tour de France i tårer

02:00