Populære sporter
All sport
Vis alt

Degenkolb med følelsesladet seier på brosteinen

Thomas Sjursen

Oppdatert 15/07/2018 klokken 17:43 GMT+2

Tyske John Degenkolb vant i spurten og tok seieren etter en kaotisk niende etappe.

Degenkolb

Foto: Scanpix

Se høydepunktene fra etappen nederst i saken.
Greg van Avermaet, John Degenkolb og Yves Lampaert støtet fra hovedfeltet da det gjensto 16 kilometer til mållinjen i Roubaix, men det var til slutt Degenkolb som kunne strekke hendene til været. Tyskeren tok dermed sin aller første etappeseier i Tour de France. Mannen i den gule ledertrøyen, van Avermaet, tok andreplassen foran landsmann Lampaert.
Hovedpersonen selv var overveldet etter seieren.
– Pur glede. Jeg har jaktet denne seieren så lenge. En av mine beste venner gikk bort etter en ulykke i vinter. Så mange mente at jeg var ferdig etter det som skjedde, så jeg er helt overveldet over å ta en så stor seier, sa en gråtkvalt Degenkolb, med henvisning til treningsulykken hans i 2016.
Hør intervjuet med seiersherren her (saken fortsetter under):

Skrekk-etappe

Søndag var det duket for den niende etappen av Tour de France på de 156,5 kilometerne fra Arras til Roubaix. Etappen har blitt omtalt som en av rittets mest interessante, men ikke alle rytterne var like begeistret over det uberegnelige underlaget.

Flere kjente ryttere fikk problemer

Rytterne fikk problemer både på og av brosteinen. Én etter én måtte sammenlagtfavoritter og lagkapteiner ta telling.
Ikke engang ti kilometer var syklet da BMC-kaptein Richie Porte smalt i bakken. Den australske sammenlagtkandidaten ble tvunget til å bryte årets ritt.
Romain Bardet punkterte måtte bytte sykkel hele tre ganger, og vinneren av etappe syv og åtte, Dylan Groenewegen, deiset i asfalten.
En av de største forhåndsfavorittene til etappeseier, Niki Terpstra, gikk overende med 60 kilometer til mål. Vinneren av etappe syv og åtte, Dylan Groenewegen, deiset i asfalten.
Også Chris Froome, Alexander Kristoff, Tejay Van Garderen, Rigoberto Uran, Mikel Landa og Sonny Colbrelli måtte etter hvert ta telling.
Brosteinen skapte store splittelser i hovedfeltet og flere måtte jobbe knallhardt for å tette lukene.
Colombianske Rigoberto Uran tapte snaue to minutter på den gule trøyen, mens Van Garderen rullet i mål nesten seks minutter bak Degenkolb.

Skuffende norsk avslutning

Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff ble levnet gode muligheter til å kjempe om søndagens etappeseier.
De to nordmennene satt godt fremme i feltet, men var uheldige med posisjoneringen da det avgjørende tremannsbruddet dro av sted.
Boasson Hagen endte på niende plass, mens Kristoff rullet inn som nummer elleve – begge 27 sekunder bak seirende Degenkolb.
Mandag er det hviledag, før rytterne skal starte på de franske alpene. Tirsdagens tiende etappe går fra Annecy til Le Grand-Bornand.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen