• Se Tour de France torsdag: Etappe 12 ser du på og Eurosport 1. Skaff deg tilgang her.
En kort og knallhard etappe på 108 kilometer ventet rytterne i den 11. etappen av årets Tour de France. Det ble kjørt tøft helt fra starten, og det tok ikke lang tid før det første bruddet gikk.
På bunnen av La Rosière, dagens siste stigning, dannet fem ryttere fronttroppen. Da det nærmet seg mål gjenstod kun én mann. Mikel Nieve så lenge ut til å kunne ta seieren, men bak ham kom Geraint Thomas i turbofart. 300 meter før mål var det slutt for Nieve, og Thomas tok seieren.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
– Jeg hadde ikke forventet dette. Det var instinktene mine som spilte inn da jeg stakk. Jeg klarte å holde unna, og så Froome henge på bak. Det var synd for Nieve, men jeg måtte gå for det, sa Team Sky-rytteren etter målgang.
Se seiersintervjuet med Geraint Thomas (saken forsetter etter videoen):

Se seiersintervjuet med Thomas

Hardkjør fra Team Sky

Team Sky var svært synlige gjennom hele rittet. De lå mye i front på hovedfeltet og styrte tempoet.
Rundt 3 km før mål angrep Thomas, og avstanden til Nieve i front ble stadig mindre. Men bak Thomas kom Froome i høy fart. Thomas klarte å holde lagkameraten unna, ta Nieve igjen og innkassere seieren. Dette var britens andre etappeseier i Tour de France. Med dagens innsats overtok han den gule trøyen.
– Å ha den gule trøya er alltid stort. Å få den muligheten er stort.
Om lagets innsats hadde Team Sky-rytteren følgende å si:
– Vi hadde forventet angrep i dag. Vi har stor selvtillit i laget.

Tøff start

Allerede fra starten av dagens etappe ble det kjørt knallhardt, og det første bruddet gikk veldig tidlig. Sagan repeterte oppskriften fra i går. Han gikk i etappens første brudd, vant den innlagte spurten, og slapp seg så ned igjen. Slovaken fikk beholde den grønne trøyen etter dagens etappe.
Gårsdagens vinner, og rytteren med klatretrøyen, Julian Alaphilippe var i en gruppe som hentet inn det første bruddet, men en tydelig sliten Quick Step-rytter ble hentet inn da det gjenstod 42 km.
Etappen var preget av at nye utbrytere fra hovedfeltet stadig prøvde å ta igjen brudd lengre frem.
Da Mikel Nieve hadde fem km igjen, lå han 32 sekunder foran nærmeste gruppe. Da Thomas satte inn støtte, hang Dumolin og Caruso seg på. Det endte med at Nieve måtte ta til takke med femteplassen, ettersom også Froome kom forbi ham.
  • Torsdag venter den 12. etappen. Den ser du på Eurosport 1 og Eurosport Player. Skaff deg tilgang her!

Maktdemonstrasjon av Geraint Thomas

Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20