Det ble en skikkelig sekundstrid på mandagens lagtempo. Ved første passering skilte det kun tre sekunder mellom Quick Step, Mitchelton-Scott, BMC, Team Sky og Movistar.
Men kampen om seieren og den gule trøyen skulle stå mellom de to forhåndsfavorittene Sky og BMC. Sky tråkket skikkelig til og mistet blant annet Wout Poels og Luke Rowe.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
BMC ble imidlertid for sterke og leverte en solid tempo, og vant fire sekunder for Sky og Chris Froome. Quick Step ble nummer tre sju sekunder bak, mens Mitchelton-Scott ble nummer fire ni sekunder bak.
Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: BMC til topps på lagtempoen

Det betyr at BMC' Greg Van Avermaet er den nye mannen i gult, tre sekunder før Skys Geraint Thomas.
– Vi hadde en detaljert plan før løpet og hadde sett på en del detaljer. Vi ville gå ut litt konservativt. Etter fire kilometere var vi fem sekunder bak det beste laget. Vi beholdt tempoet og det ble hardt til slutt, men planen fungerte perfekt, sier BMC' Stefan Küng til Eurosport.
Han tror ikke laget fikk noen stor fordel av å starte etter Sky og kjøre på deres tid.
– Jeg hørte ikke radioen så godt. Publikum var, igjen, fantastisk. Jeg så ved 10 kilometere igjen at vi hadde best tid. Men du prøver bare å sykle så fort man klarer. Vi ønsker å oppnå den beste tiden uansett.
Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20