• Se Tour de France lørdag: Etappen til Amiens Métropole ser du på Eurosport Player og Eurosport 1
Saken oppdateres!
– Jeg må prøve å være lur, sa Alexander Kristoff til Eurosport før fredagens etappe.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
Etter at flere brudd ble kjørt inn på en rolig etappe, ble det massespurt i Chartres.
Det ble imidlertid ikke full klaff for Kristoff og Dylan Groenewegen stakk av med seieren etter å ha slått Fernando Gaviria. Dette var LottoNL-Jumbo, Amund Grøndahl Jansens lag, første seier i Tour de France.
Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Her vinner Groenewegen

Gikk fra hjulet til Kristoff

Da han var over målstreken tok han fingeren foran munnen, trolig et tegn på at han stilnet kritikerne. Den store favoritten i massespurten, sammen med Fernando Gaviria, har så langt ikke innfridd i årets Tour de France og har vært svært uheldig med velt. Dette var den første skikkelige duellen mellom de to favorittene.
– Det var veldig vanskelig. Jeg har ikke hatt mye flaks i begynnelsen av Tour de France, men det går bedre for hver dag. Jeg har sagt at jeg må ha litt tid, så kommer det. Jeg følte meg bra på den fjerde etappen, men timingen manglet. I dag klarte vi det og det føles fantastisk, sier Groenewegen etter seieren.
– Jeg var bak Kristoff da han gikk. Jeg tok hjulet hans og fortsatte. Med 200 meter igjen gikk jeg. Det var godt nok.
Alexander Kristoff ble nummer 13.
Saken fortsetter under videoen:

Se intervjuet med Groenewegen

Flere favoritter til etappen i trøbbel

Thomas Degand prøvde å rive seg løs fra hovedfeltet og gå i brudd, men Wanty-Group Gobert-rytteren ga opp etter få kilometere da han ikke fikk med seg andre i et brudd. Det ble kjørt rolig fra start, men litt ut på etappen prøvde ti ryttere å komme seg i brudd. Ryttere som Oliver Naesen, Tony Gallopin, Thomas De Gendt, Yves Lampaert, Julien Vermote og Simon Gerrans klinte til, men LottoNL-Jumbo kjørte inn utbryterne og nektet dem å gå i brudd.
Til slutt ble det et ettmannsbrudd. Yoann Offredo fra Wanty–Groupe Gobert kom seg løs og hadde på det meste en avstand på over ni minutter.
Med 100 kilometer igjen ble det fullstendig kaos i feltet. AG2R og Trek-Segafredo satte opp tempoet i feltet i sidevinden. Flere ryttere som Mark Cavendish, Arnaud Démare, torsdagens vinner Dan Martin og Ilnur Zakarin ble kjørt av, men kom seg opp igjen i hovedfeltet etter rundt en mil i vinden.
Med tempoøkningen i hovedfeltet ble Offredo kjørt inn igjen, men dette var etappen for solobrudd. Laurent Pichon gikk i brudd med 78 kilometere igjen, men ble kjørt inn igjen 25 kilometer før mål.
I den innlagte spurten tok Fernando Gaviria 2. plassen etter at utbryter Pichon tok 1. plassen. Sagan ble nummer tre, mens Kristoff ble nummer fire.
  • Se Tour de France lørdag: Etappen til Amiens Métropole ser du på Eurosport Player og Eurosport 1

Sjekk ut en ny episode av #AskSagan

Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20