• Onsdag klokken 12.15: Se den 5. etappen av Tour de France på Eurosport Player og Eurosport 1
Det ble dramatisk på vei inn mot Sarzeau på tirsdagens etappe. Med rundt fem kilometere igjen gikk en velt langt fremme i hovedfeltet, men spurterne kom seg unna velten og gjorde opp om etappeseieren på oppløpet.
Inne i Sarzeau ble det fryktelig jevnt. André Greipel så sterk ut, men Fernando Gaviria var sterkest etter et bra opptrekk fra eget lag og tok tyskeren på de siste meterne før målstreken. Det gjorde også Peter Sagan, men slovaken klarte ikke å ta Gavira og måtte nøye seg med en andreplass. Alexander Kristoff ble nummer sju.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
Se høydepunktene. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Gaviria til topps på den fjerde etappen

– Er i superform

– Det var tøft. Det var ingen som ville hjelpe oss med å kontrollere løpet. Det var vanskelig å vinne, men vi tok jobben og hentet bruddet. Vi lykkes og jeg må takke alle lagkameratene for at vi klarte å hente bruddet og var i posisjon til å spurte om seieren, sier Gaviria.
Seieren var kolombianerens andre og Quick Steps fantastiske sesong fortsetter.
– Det var velfortjent. Gaviria satte kronen på verket. Tim Declercq og resten av laget gjorde en fantastisk jobb med å hente bruddet. Gaviria ble plassert perfekt inn og er i en superform. Han har vist hele sesongen at han er rask, utrolig sterk, smart og på rett sted til rett tid. Det er imponerende og en skikkelig lagseier, sier Eurosports ekspertkommentator Carl Fredrik Hagen.
  • Onsdag klokken 12.15: Se den 5. etappen av Tour de France på Eurosport Player og Eurosport 1
Saken fortsetter under videoen:

Gaviria: – Det var tøft

Grøndahl Jansen involvert i velt

Ikke overraskende gikk det et brudd tidlig på etappen. De fire rytterne som rev seg løs fra hovedfeltet var Guillaume Van Keirsbulck (Wanty–Groupe Gobert), Jérôme Cousin (Direct Énergie) og de to Cofidis-rytterne Anthony Perez og Dimitri Claeys. Kvartetten fikk en avstand på det meste på hele sju minutter, men hovedfeltet reduserte avstanden jo nærmere rytterne nærmet seg målbyen Sarzeau. Med en kilometere igjen ble bruddet kjørt inn.
Med under 50 kilometere igjen gikk det en velt i hovedfeltet. Ryttere som Dan Martin, Mikel Landa, Jakob Fuglsang og Bauke Mollema gikk i velten. Også norske Amund Grøndahl Jansen gikk også i bakken, men kom seg opp på sykkelen igjen og var oppe i feltet igjen etter en liten stund. Likevel ga han tegn til at han fikk en liten smell i ryggen.
– Vi får håpe at det ikke er en verre trøkk enn at han symboliserte litt med ryggen. Kanskje han kommer seg litt etter å ha tråkket litt på sykkelen, sa Eurosports ekspertkommentator Carl Fredrik Hagen.
I kampen om den grønne trøyen stakk bruddet av med de fire første poengsummene på den innlagte spurten i Derval. Men Peter Sagan befestet sin posisjon og knep ni poeng i sammendraget. Fernando Gaviria vant imidlertid spurten i hovedfeltet knappet innpå litt i kampen om den grønne trøyen.
Anthony Perez tok det ene poenget i kampen om klatretrøyen da han var først over Côte de Saint-Jean-la-Poterie.

#AskSagan: Sykkelstjernen avslører hva som er favorittsporten utenom sykling

Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20