Med litt under én kilometer til mål fikk de siste tre års Tour-vinner Froome store problemer og måtte slippe. Kampen om sammenlagtseieren virker nå å stå mellom Froomes lagkamerat Geirant Thomas og nederlanske Tom Dumoulin.
Froomes uvanlige sprekk gjør at Sky-kapteinen er 2.31 minutter bak Thomas, mens toer Dumoulin er bak med 1.59.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
Quintana viste muskler under onsdagens Tour-nyvinning. Colombianeren vant 28 sekunder foran den irske UAE-rytteren Daniel Martin, mens Thomas i gul ledertrøye tok tredjeplassen. Han var 47 sekunder bak Quintana.
Colombianeren var svært fornøyd etter å ha slitt på flere etapper.
– Det var en utrolig dag i dag. Denne seieren betyr mye for laget, vi får et stort løft. Jeg har hatt en del tøffe dager, men det har gått bedre og bedre. Jeg har tapt en del tid på dager jeg ikke har følt meg bra nok. Men jeg hadde en god følelse på dagens etappe. Jeg gleder meg til resten.
Froome trillet over målstreken som nummer åtte. Han ble slått med 1.35 minutter.

Formel 1-start

Nesten 40 av onsdagens 65 kilometer gikk oppover med tre stigninger. Enkelte steder var det en helling på godt over 10 prosent.
Estlenderen Tanel Kangert fikk tidlig et godt forsprang, mens franske Julian Alaphilippe kjørte for klatrepoeng. Alaphilippe tok tirsdag sin annen etappeseier i fjellene, men han hadde ingen ambisjoner om en ny seier og ga opp på den siste stigningen på 17 kilometer. Dermed fikk Tangert kjøre alene i tet.
Sammenlagtsyklistene startet som i formel 1 i startposisjonene, men de la seg tidlig ned i hovedfeltet og lot de andre dominere til å begynne med. Den best plasserte som kom med utbruddet var Alejandro Valverde, som hadde over ni minutter opp til lederen Thomas.
Se høydepunktene fra etappen (artikkelen fortsetter etter videoen:)

Sagan veltet

Først fire kilometer opp den siste stigningen kom det et angrep fra åttendeplasserte Quintana. Han hadde før etappen 4.23 minutter opp til Thomas.
Sammen med polske Rafael Majka var Quintana i føringen med drøye åtte kilometer igjen til toppen. Avstanden til gruppen med den gule ledertrøya var da på litt over minuttet.
På vei ned den siste nedkjøringen ble det meldt at den triple verdensmester og mannen i den grønne poengtrøya, Peter Sagan, hadde en velt.
Franske Sylvain Chavanel feiret for øvrig sitt jubileum med 365 Tour-dager på sine 18 starter i verdens største sykkelritt. Han tangerte med det nederlandske Joop Zoetemelk. Det var dessuten nøyaktig ti år siden Chavanel tok sin første av tre etappeseirer i Tour de France.
Torsdag er det en flat etappe, mens fredag går den siste klatreetappen. Det meste vil avgjøres lørdag på en 31 kilometer lang tempoetappe.
Rittet avsluttes som vanlig i Paris søndag, men da er stillingen i toppen allerede avgjort.
(©NTB/eurosport.no)
Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20