Froome og hans Sky-lag var nest siste lag opp på scenen i sentrum av franske La Roche-sur-Yon. På veien opp fikk Froome både spredt applaus og pipekonsert. Også da han ble intervjuet på scenen pep deler av det frammøtte publikummet.
Etter presentasjonen hastet Froome forbi det ventende pressekorpset. På sin videre vei gjennom sentrumsgatene opplevde han mer piping.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26

Renvasket

Sky-stjernen kommer til årets Tour de France med en ni måneder lang dopingsak bak seg. På veien mot seieren i fjorårets Vuelta a España avla 33-åringen dopingprøve med spor av astmamedisinen salbutamol. Verdien i Froomes prøve lå godt over grenseverdien.
Froome har hele tiden hevdet sin uskyld, og mandag kom beskjeden om at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har renvasket Tour de France-favoritten.
Frikjennelsen kom i grevens tid for Froome. Tour de France-arrangøren skal ha vært beredt til å nekte veteranen å starte i årets ritt dersom det fortsatt ikke forelå noen avklaring i dopingsaken mot ham.

Livvakt

33-åringen har også tidligere møtt mihagsytringer fra det franske sykkelpublikummet. For to år siden opplevde Froome å bli kastet urin på underveis på en etappe, hvilket bidro til at han engasjerte en egen livvakt under fjorårets utgave av Tour de France.
Den samme livvakten skal angivelig fotfølge briten under årets utgave av rittet.
Den franske legenden Bernard Hinault har også bidratt til å heve temperaturen rundt Sky-stjernen. Nylig ba han konkurrentene om å boikotte årets Tour de France dersom Froome kom til start. Det førte igjen til hoderisting blant mange aktive.
(NTB/Eurosport.no)
Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20