• Se Tour de France onsdag: Fjelletappe nummer to ser du på Eurosport Player og Eurosport 1
I Frankrike var det endelig klart for årets første fjelletappe. 158,5 brutale km skulle tilbakelegges fra Annency til Le Grand-Bornand. Etter en trolig etterlengtet hviledag, var det forventet at flere av sammenlagtfavorittene skulle vise seg frem.
Bruddet Alaphilippe var en del av gikk etter rundt 29 km. Én etter én måtte rytterne slippe, og til slutt var det Julian Alaphilippe og Rein Taaramäe det stod mellom.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
Quick Step-rytteren Alaphilippe hadde mest krefter igjen, kjørte best i de siste utforkjøringene og passerte målstreken i ensom majestet. Det var en stolt franskmann som overtok klatretrøyen med dagens prestasjon.
– Jeg har ikke ord. Dette er så stort og jeg er virkelig superfornøyd.
Han forteller at dette var akkurat som planlagt.
– Det var en tøff etappe. I går sa jeg til meg selv at jeg skulle være med i bruddet i dag.
Se intervjuet med den fornøyde vinneren (artikkelen fortsetter under):

Se seiersintervjuet med Julian Alaphilippe

Forventninger til favorittene

Etappen var den første av totalt seks fjelletapper i årets Tour de France. Det er i disse etappene tilskuerne klassisk løper ved siden av syklistene. Etappen med målgang i Le Grand-Bornand, hadde totalt fire kategoriserte stigninger, pluss en klatring utenfor kategori. I tillegg skulle rytterne, for første gang siden 1991, kjøre et stykke på grus.
Det var knyttet store forventinger til sammenlagtkanonen og hva de ville finne på.
Peter Sagan og Greg Van Avermaet var blant de 20 rytterne som gikk med det første bruddet. Sagan plukket nok noen poeng da han vant den innlagte spurten. Den triple verdensmesteren falt etter hvert ned til hovedfeltet, som på det meste lå over syv minutter bak tetbruddet.
Belgiske Van Avermaet ble liggende i en god posisjon til det gjenstod 30 km. BMC-rytteren ble kåret til dagens mest offensive rytter. Ikke bare det, han klarte også å beholde den gule ledertrøyen, og øke ledelsen.
Team Skys Chris Froome var en av få som fikk problemer på grusen. Han punkterte, og måtte ha hjelp av hjelperytter for å komme seg opp igjen til hovedfeltet.
Da stigningen til Col de la Colombière startet, hadde Alaphilippe kun selskap av en motorsykkel. Sammenlagtkanonen var ikke å se. De tusenvis av tilskuere heiet ham opp fjellet og helt i mål.
Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20