Populære sporter
All sport
Vis alt

– Laget forventer at han skal vinne

Stian Thelen

Oppdatert 07/07/2018 klokken 12:41 GMT+2

Eurosports ekspertkommentator Carl Fredrik Hagen tror den niende etappen er største sjanse for norsk etappeseier.

Boasson Hagen, Kristoff, Grøndahl Jansen

Foto: Scanpix

Tour de France er igang. Lørdag syklet 176 ryttere ut fra Noirmoutier-en-l'Île med kurs for den første målbyen Fontenay-le-Comte.
Det er tre norske deltakere i årets Tour de France. Joker Icopal-rytter og Eurosports ekspertkommentator Carl Fredrik Hagen har tatt en titt på hva vi kan forvente av de tre nordmennene i årets ritt.
Edvald Boasson Hagen (31), Dimension Data:
For Boasson Hagens del forventes det at han kommer til å være med å kjempe om etappeseiere. Gjerne fra brudd på småkuperte etapper. I tillegg vil ha nok være langt fremme i spurtene for å hjelpe Mark Cavendish. At rollen blir å plassere lagkompisen i en god posisjon den siste kilometeren, mens han får nok en friere rolle på de mer kuperte etappene. Den største muligheten for etappeseier ligger nok på den niende etappen med brostein som avsluttes i Roubaix.
Alexander Kristoff (31), UAE Team Emirates:
For Kristoffs kan han være med å kjempe om etappeseiere. Gjerne fra et litt redusert hovedfelt kan han klinke til i. Han er kaptein på laget og skal levere resultater. Laget forventer at han skal vinne. Uten tvil. Han kan gjerne også gå i brudd for eksempel på brosteinsetappen, en etappe som passer han bra. Også en outsider til å stikke av med den grønne trøyen.
Amund Grøndahl Jansen (24), LottoNL-Jumbo:
Hovedoppgaven til Grøndahl Jansen blir å gjøre en så god jobb som mulig for toget til LottoNL-Jumbo. På de første etappene vil vi se hvilken rekkefølge han vil ha i toget, men han er i kjempeform og han er en vi kommer til å se langt fremme i massespurtene. Han vil være synlig i toget til lagkompis Dylan Groenewegen og vil bli en viktig opptrekker for ham. Har ikke erfaring fra Grand Tours. Likevel har han en trygg posisjon i laget og er godt integrert.
picture

Dette er Tour de France 2018

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen