Peter Sagan tok etappeseieren på den andre etappen av Tour de France søndag.
Slovaken åpnet spurten etter en dramatisk avslutning og holdt akkurat unna for Sonny Colbrelli og Arnaud Démare. Like bak kom Alexander Kristoff halsende på en femteplass.
– Han så ikke ut til å ha beina i dag, dessverre, sa Eurosport-kommentator Jørn Sundby.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
Se spurten her (artikkelen fortsetter under):
– Jeg hadde et håp det skulle gå litt bedre i dag. Avslutningen passet meg godt, men uheldigvis hadde jeg ikke beina til å stå helt inn, sa Kristoff til Eurosport like etter målgang.

Dramatisk avslutning

Spurten ble imidlertid ikke like tett som mange hadde forventet.
Etter en kaotisk førsteetappe hadde mange håpet at søndagens etappe skulle by på mindre dramatikk. Den gang ei. Med bare halvannen kilometer til mål deiset flere ryttere i bakken i en vanskelig sving. Blant dem ledertrøyeholder Fernando Gaviria og Michael Mattews. Også norske Amund Grøndahl Jansen var blant de involverte.
– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg ble skubbet inn i gjerdet da det ble kaotisk i svingen. Men vi får bare fortsette å prøve. Det er Tour de France og der vil det alltid være opp- og nedturer, forklarte Matthews overfor Eurosport.
Ingen av sammenlagtkanonene mistet nevneverdig tid i sammendraget på veien fra Mouilleron-Saint-Germain til La Roche-sur-Yon.
Det ble også en tung dag for Astana. Luis León Sánchez måtte bryte etter et ublidt møte med asfalten med rundt 40 kilometer igjen til mål. Et slag for danske Jacob Fuglsang som med det mister en viktig hjelperytter.
Også Tsgabu Grmay måtte kaste inn håndkleet på søndagens etappe etter velt.
En annen av dagens store forhåndsfavoritter Marcel Kittel måtte se finalen fra halen på hovedfeltet etter å ha punktert få kilometer før mål.

Kristoff i gørnt

Etter søndagens etappe ligger Kristoff på tredjeplass bak Sagan og Gaviria i kampen om den grønne trøya.
Siden Sagan overtok den gule trøya og Gaviria fremdeles har ungdomstrøya, får Kristoff låne den grønne trøya i mandagens lagtempo.

Craddock fullførte igjen

Lørdagens store ulykkesfugl Lawson Craddock fullførte også søndagens etappe. Til tross for et brudd i skulderbladet.
Amerikaneren har lovet å donere 100 dollar til den orkanødelagte Alkek-velodromen hjemme i Texas for hver etappe han fullfører etter den stygge velten.
Mandag er det duket for lagtempo. Sendingen begynner kl. 15.10 direkte på Eurosport Player.
Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20