– Med mindre rytterne er mørbankede etter etappen på brostein søndag så kommer det til å smelle skikkelig her, sier Lars Petter Nordhaug til Eurosport.no.
Den tiende etappen av Tour de France strekker seg over 158,5 kilometer fra Annecy til Le Grand-Bornand. Rytterne skal over fire kategoriserte stigninger, pluss en klatring som er utenfor kategori. Etappen har en slak avslutning etter en nedoverbakke.
– Nå kommer vi endelig i gang med Tour de France slik vi kjenner det, sier Nordhaug.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
  • Se den tiende etappen av Tour de France på Eurosport 1 og Eurosport Player fra klokken 13.10!

– Helt spesielt

Han mener etappen inneholder elementer som vil gjøre den til svært underholdende for TV-seerne.
– Søndag hadde man en ekstremt krevende etappe på brostein, også er man helt avhengig av å bruke hviledagen mandag helt optimalt, for i denne etappen er det rett inn i Alpene, sier Eurosports sykkelekspert, og legger til:
– I tillegg er det et grusparti opp den ene stigningen. Det gir etappen et nytt element.
Forrige gang man tok i bruk en grusvei i Tour de France var i 1991. Tirsdag skal altså rytterne passere et grusparti igjen, ved den tøffe stigningen Montée du plateau des Glières, som er utenfor kategori.
– Det er helt spesielt og gjør at etappen blir knalltøff.

– Fyrverkeri

Geraint Thomas er på andreplass i sammendraget etter de ni første etappene. Nordhaug ser for seg at den første Alpe-etappen blir en duell mellom Thomas' Team Sky og Movistar.
– Både Alejandro Valverde, Mikel Landa og Nairo Quintana er på skuddhold bak Thomas og Chris Froome. Jeg tror dette kan bli en duell mellom disse lagene. Og at Thomas sitter i gul trøye før onsdagen.
Han mener det faktum at differansene i sammendraget er så store allerede inn mot den første Alpe-etappen gjør at sammenlagtfavorittene ikke kommer til å spare på kruttet.
– Jeg tror det blir et fyrverkeri og flere av sammenlagtkanonene kommer til å dundre løs på hverandre allerede nå. Flere ryttere er nødt til å hente tid, sier han, som har sett seg ut noen som kan utfordre om etappeseieren.

– Se opp for Bardet

– Se opp for Romain Bardet. Han er en fjær som kommer til å sprette opp fjellene. Dessuten tror jeg Dan Martin kan bli farlig på denne, for han har sett sterk ut.
For de norske rytterne sin del kommer det til å handle om å komme seg mest mulig helskinnet frem til mål.
– Slik vil det i hvert fall være for Alexander Kristoff og Amund Grøndahl Jansen. Det kan være at Edvald Boasson Hagen går i brudd, men jeg tror han vil spare kreftene sine til en etappe hvor rittet er mer satt, sier Lars Petter Nordhaug.
  • Se den tiende etappen av Tour de France på Eurosport 1 og Eurosport Player fra klokken 13.10!

Sagan: – Bergen var utrolig

Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20