• Se Tour de France torsdag: Etappen til Mûr-de-Bretagne ser du på Eurosport Player og Eurosport 1 klokken 13.00
– Jeg vil prøve meg. Så langt er dette den avslutningen som er best for meg. Jeg er klar for å prøve og ser frem til etappen, sa Edvald Boasson Hagen til Eurosport før onsdagens etappe.
På de første flate etappene har nordmannen hjulpet lagkompis Mark Cavendish i spurten. Onsdag øynet Boasson Hagen en mulighet til å markere seg helt i toppen og finne på noe sprell, selv om avslutningen ikke var helt optimal for 31-åringen. Planen var enkel: Å holde seg i front i tilfelle det skulle bli angrep.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Sagan med ny seier

– Jeg hadde litt flaks

Og nordmannen satt bra med da hovedfeltet dundret inn mot Quimper, men på de siste 600 meterne måtte en pinne stiv Boasson Hagen gi opp.
Peter Sagan satt med i finalen og slovaken tok sin andre seier i årets Tour, hans tiende seier. Sonny Colbrelli ble nummer to, mens Philippe Gilbert ble nummer tre. Boasson Hagen ble til slutt nummer 43.
– Jeg hadde litt flaks, Colbrelli var nære. Lagkameratene mine gjorde en god jobb og satte med i en god posisjon før klatringen, sier Sagan.
I tillegg har Sagan god kontroll på den grønne trøyen ettersom Fernando Gaviria måtte gi opp den siste stigningen. Slovaken har 180 poeng, 33 mer enn kolombianeren.
Saken fortsetter under videoen:

Se intervjuet med Sagan etter etappen

Froome fikk trøbbel

Ikke uventet ble det støtet fra hovedfeltet fra start. De sju rytterne som kom seg løs var Elie Gesbert (Fortuneo-Samsic), Julien Vermote (Dimension Data), Jasper De Buyst (Lotto-Soudal), Lilian Calmejane og Sylvain Chavanel (Direct Energie), Tom Skujins (Trek-Segafredo) og Nicolas Edet (Cofidis). Bruddet fikk god avstand til hovedfeltet med flere minutters forsprang.
Da de nærmet seg Cote de Kaliforn stakk ringreven Chavanel fra resten av bruddet og sikret seg verdifulle klatrepoeng over de to fjerdekatogriene på dagens etappe, samt den første tredjekategorien Côte de la Roche du Feu.
I utforkjøringen mot Côte de Menez Quelerc'h ble franskmannen tatt igjen av lagkompis Calmejane og Tom Skujins, og de to sistnevnte stakk fra Chavanel. Edet syklet seg opp til duoen, men det var Skujins som var over onsdagens siste topp og sikret seg klatretrøyen.
Spurterne fikk problemer på etappen. Mark Cavendish måtte tidlig slippe hovedfeltet opp den første tredjekategorien. Det samme måtte Marcel Kittel og Dylan Groenewegen.
Froome fikk trøbbel med 64 kilometere igjen og måtte bytte sykkel, men kom seg greit opp til hovedfeltet igjen.
  • Se Tour de France torsdag: Etappen til Mûr-de-Bretagne ser du på Eurosport Player og Eurosport 1 klokken 13.00

Sagan: – Bergen var utrolig

Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20