I helgen ble det kjent at Tour de France-arrangøren ASO ville nekte Froome å delta i årets utgave. De fryktet britens dopingsak kom til å skade rittets omdømme. Alt forandret seg med Det internasjonale sykkelforbundets (UCI) avgjørelse om å avslutte saken.
Tirsdag tok Sky ut Tour-troppen på åtte ryttere. Froome skal forsøke å ta sin femte sammenlagtseier i verdens mest prestisjetunge Grand Tour-ritt. Åpningsetappen starter i Noirmoutier-en-l'Île lørdag formiddag.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
– Jeg vil skape historie med min femte Tour de France-seier. Det kommer ikke til å bli enkelt, men jeg føler meg klar og kunne ikke ha drømt om et bedre team rundt meg, sier Froome.
Dagen før redegjorde UCI for at Froome-frifinningen ble gjort etter samråd med eksperter hos Verdens antidopingbyrå (WADA). Froome avga en prøve som inneholdt det dobbelte av lovlige verdier av astmamedisinen salbutamol under fjorårets Vuelta a España.

Blandede følelser

Froome er regjerende mester i alle de tre store Grand Tour-rittene. Nå kan han havne i selskap med Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain – alle ryttere som har vunnet Tour de France fem ganger.
– De siste tolv månedene har vært de tøffeste, men også de mest utrolige i min karriere. Jeg har aldri startet Tour de France like etter å ha syklet Giro d'Italia, hvilket har betydd en helt ulik inngang til rittet. Men jeg lærte mye av å sykle Vueltaen like etter Tour de France i fjor. Det gir meg selvtillit før årets ritt.

Sterkt lag

Chris Froome er Skys største stjerne. Men han er langt fra det eneste meriterte navnet som stiller på start for det britiske laget lørdag. 33-åringen får støtte av følgende ryttere:
Egan Bernal, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Gianni Moscon, Wout Poels, Luke Rowe og Geraint Thomas.
Sky-sjef Sir Dave Brailsford har stor tro på at laget vil levere i treukersrittet, til tross for alt bråket i forkant.
– Vi går inn i rittet med stor selvtillit. Chris (Froome) er i god form etter Giroen, både mentalt og fysisk, og hele laget vil ønske å bygge på suksessen vi hadde i Italia. Chris er allerede en av de største i sykkelsporten. Dette er en sjanse for ham til å forbedre det ryktet ytterligere.
(©NTB)
Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20